15 vragen aan Stijn Horstermans

Iedere week beantwoordt een jongeren uit de gemeente Peel en Maas de 15 vragen. Deze week was dat Stijn Horstermans uit Baarlo.

Naam Stijn Horstermans
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats Baarlo
School ’t Wildveld

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt, is een foto die ik zelf in de Efteling heb geschoten. Die maakte ik terwijl ik in de attractie Carnaval Festival zat.

Wat is je favoriete drankje?
Mijn favoriete drankje is waarschijnlijk Coca Cola. Als het zou mogen en kunnen, zou ik dat echt de hele dag door drinken.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Als ik ’s avonds niet kan slapen, draai ik me meestal gewoon een paar keer om totdat ik echt goed lig. Vaak val ik dan vanzelf weer in slaap.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Een superkracht die ik zou willen hebben, is dat ik supersterk zou zijn. Met deze superkracht kan ik namelijk tijdens het voetballen de tegenstander een hele harde schouderduw geven. Of ik zou dan extra harde schoten richting het doel kunnen maken.

Wie is je favoriete leraar?
Mijn favoriete leraar is meneer Duran. Hij begrijpt de jeugd van tegenwoordig namelijk heel goed een maakt steeds leuke grappen over ons. Een andere leraar van mij, meneer Rick, vind ik ook heel cool. Hij doet vaak New Kids Turbo na. Jammer genoeg heb ik van hem geen les.

Welk verhaal vertellen je vrienden altijd over je?
Een verhaal dat mijn vrienden vaak over me vertellen, is dat ik hen vaak advies geef over meisjes. Zij durven bijvoorbeeld nooit zelf aan een meisje verkering te vragen, dus meestal help ik hen daarmee door het voor ze te doen.

Is er een liedje waar je een speciale herinnering aan hebt?
Een liedje waar ik een speciale herinnering aan heb is het liedje You Let Me Walk Alone van Michael Schulte. Dit liedje was namelijk op de televisie toen onze hond werd opgehaald door haar nieuwe baasje. Dat was voor mij best een verdrietig moment, maar gelukkig woont ze nu maar een paar straten verderop bij een collega van mijn moeder. Het gaat heel erg goed met haar.

Wat is de slechtste film die je ooit gezien hebt?
Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien, zal waarschijnlijk Jurassic Park zijn. Dit soort films vallen bij mij namelijk niet echt in de smaak. Vaak vind ik er dan ook niet veel aan.

Wie zijn jouw helden?
Een held van mij is Christiano Ronaldo. Hij is het grootste voorbeeld in de voetbalwereld voor mij. Ik ben zelf ook fan van PSV en daar vind ik Luuk de Jong de allerbeste speler, samen met Hirving Lozano, zij zijn ook een soort van voorbeelden voor mij. Mijn laatste held is dj Martin Garrix. Samen met een vriend van mij sta ik op school namelijk vaak achter de draaitafel. Daardoor is hij ook best een groot voorbeeld voor mij. Martin Garrix is voor mij ook sowieso de beste dj die er is.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op mezelf. Ik werd op de basisschool namelijk altijd gepest. Dit heeft zes jaar geduurd en het zorgde ervoor dat ik nooit echt graag naar school wilde. Ik ben ook naar drie verschillende basisscholen gegaan. Door middel van goede begeleiding heb ik uiteindelijk weer meer zelfvertrouwen gekregen en nu gaat het op de middelbare school heel erg goed met mij. Ik ga namelijk weer graag naar school en ik heb het gevoel dat dat stukje verleden mij juist sterker heeft gemaakt. Daarom ben ik er best trots op.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
Ik breng het liefst een regenachtige dag door met YouTube en Netflix. Gamen en bellen met vrienden vind ik ook heel leuk om te doen

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?
Het belangrijkste advies dat ik ooit heb gekregen is dat ik vooral mezelf moet blijven. Als ze me dan nog steeds niet mogen, hebben ze gewoon pech.

Wat zou je nooit meer over willen doen?
Iets wat ik nooit meer over zou willen doen, is de basisschool-periode. Tot groep 3 was het allemaal nog wel leuk, maar daarna ben ik blijven zitten en is al het pesten ook begonnen.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?
Het verste dat ik ooit van huis ben geweest is waarschijnlijk Mallorca. Ik was toen bijna 4 jaar en het was ook mijn eerste vakantie met het vliegtuig.

Wat zou je doen als je een dag onzichtbaar zou zijn?
Als ik een dag onzichtbaar zou zijn, zou ik in een Porsche rijden langs iedereen die mij ooit gepest heeft. Ze zouden dan vast jaloers zijn op diegene die in die mooie auto rijdt.