15 vragen aan Anne Hanibals

Naam Anne Hanibals Leeftijd 15 jaar Woonplaats Baarlo School Blariacum

Heb je een bijbaantje?
Nee, helaas heb ik nog geen bijbaantje. Ik heb wel al gesolliciteerd bij een supermarkt, maar daar heb ik nog niets van gehoord.

Naar wie kijk jij op?
Ik kijk op naar mijn ouders, want zij helpen mij altijd en staan altijd voor mij klaar.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Ik spreek graag met vriendinnen af om samen leuke dingen te doen, zoals een filmpje kijken en lekker kletsen. Ik vind het ook leuk om alleen een filmpje te kijken met allerlei lekkers erbij.

Wat is de leukste film die je ooit gezien hebt?
De film bestaat uit drie delen: De Stand van de Zon, De Stand van de Maan en De Stand van de Sterren. Deze film gaat over Indonesiƫ en een familie in Indonesiƫ die door een Nederlandse filmmaker is gevolgd.

Wat is je favoriete schoolvak?
Ik vind meerdere schoolvakken leuk, maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor gym en talen.

Waar ben je de afgelopen vakantie geweest?
Ik ben afgelopen zomer naar Indonesiƫ geweest met Global Exploration. We hebben daar geholpen op een aantal scholen, lessen gevolgd en gegeven, geholpen op het Wildlife Rescue Center, bomen geplant en deel mogen uitmaken van gastgezinnen waar we bij gelogeerd hebben. Het was erg leuk om met de kinderen te spelen en te zingen en dansen. Ook hebben we een aantal uitstapjes gemaakt naar een traditionele markt, een botanische tuin en het nationaal park.

Wat was het meest speciale dat je daar gedaan/gezien hebt?
Het logeren bij de gastgezinnen en het helpen bij het Wildlife Rescue Center (WRC) in Yogyakarta. Ik heb gezien hoe het is bij de lokale bewoners. De mensen zijn erg gastvrij en willen alles voor je doen. In het WRC hebben we geholpen met het verzorgen van de dieren, we hebben hokken schoongemaakt en de dieren gevoerd. We hebben ook nog meegeholpen met het bouwen van een toiletgebouw.

Welke indruk heeft deze reis op je gemaakt?
De mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij en willen alles wat ze hebben met je delen. Ze werken ook ontzettend hard. Alles gebeurt met de hand, zonder machines. Bij het bouwen van het toiletgebouw moesten we ook alles met de hand doen. Het leven is ook erg anders dan hier. Ales gebeurt samen en buiten. Iedereen wil ook alles van je weten en met je praten. De mensen maken zich ook minder druk, ze nemen het zoals het komt. Soms gaat het goed en soms niet en dat moeten ze dan oplossen met de spullen die ze hebben.

Wat voor soort muziek luister je?
Ik heb niet echt een voorkeur, maar r&b en popmuziek vind ik leuk om naar te luisteren. Het liefst luister ik muziek op mijn kamer.

Wat is je favoriete luchtje?
In een parfum vind ik vanille erg lekker ruiken, dus dat zou mijn favoriet zijn.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?
Het belangrijkste advies dat ik gekregen heb, is dat je altijd jezelf moet blijven. Het maakt niet uit waar je bent of met wie je bent. Blijf altijd jezelf. Als ze je dan niet aardig of leuk vinden, dan hebben die mensen pech.

Waar zou je later graag willen wonen?
Later zou ik het liefst op een kleine boerderij willen wonen met een paard, kippen en een hond. Nu woon ik in het dorp.

Welk sociaal medium gebruik jij het meest?
Snapchat gebruik ik het meeste. Zo kan ik snel dingen als foto's en filmpjes met vrienden delen en makkelijk contact houden met ze.

Bespeel je een instrument? Zo nee, welk instrument zou je graag willen bespelen?
Nee, ik speel geen instrument. Als ik een instrument moest kiezen, dan zou ik zou wel piano willen kunnen spelen.

Waar maak je je huiswerk het liefst?
Boven op mijn eigen kamer maak ik het liefst mijn huiswerk. Lekker rustig met een lekker stukje r&b-muziek op.