Beringse doe-boerderij weer volop in bedrijf

25-8-2016 door: Redactie
Het geluk stond eerder dit jaar niet aan de kant van Floor de Vries en Bart Schrijnwerkers uit Beringe. Dochtertje Eefje bleek een ernstige leveraandoening te hebben en kreeg een stukje van de lever van vader Bart. Dat zorgde ervoor dat de werkzaamheden aan hun doe-boerderij en nieuwe Glamping FarmCamps BoeBaDoe flinke vertraging opliepen. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers kregen ze toch alles af en kon de Glamping op 1 augustus open.
maskTop
Beringse doe-boerderij weer volop in bedrijf
maskBottom

“In totaal zijn hier wel veertig vrijwilligers actief geweest”, vertelt Floor. “Veel van hen hadden we nog nooit eerder gezien. Die kwamen spontaan mee helpen.” De leeftijden varieerden van jong naar oud. “Er waren gepensioneerden bij, maar ook gezinnen die met hun kinderen kwamen en die allemaal meehielpen. De sfeer was ook echt goed. Iedereen was super­enthousiast en betrokken bij de boerderij.”

Ook met dochter Eefje gaat inmiddels alles weer prima. De operatie verliep goed. Ze kreeg na de operatie nog hoge koorts en toen was het nog wat spannend, vertelt Floor. “Maar nu gaat het heel goed. Bij de drie controles die ze gehad heeft, was het steeds prima. Alleen kun je bij zoiets niet zeggen of en hoe lang het gaat werken, dat is afwachten. Als de nieuwe lever niet afgestoten wordt, kan ze er de rest van haar leven mee doen. Ze ontwikkelt zich goed en ze heeft er niks aan overgehouden.”

Bart moest na zijn operatie begin juli drie maanden rust houden en kon dus maar mondjesmaat meehelpen aan de werkzaamheden. Want er moest nog behoorlijk wat gebeuren om de glamping, een camping met meer luxe dan normaal, op 1 augustus open te krijgen. “De vrijwilligers hebben bijvoorbeeld het ezelhok, de ezelwei, de paden op het campingveld, de speelweide en het terras gemaakt”, vertelt Floor. “En in het weekend voor 1 augustus is er nog een groep van twintig vrijwilligers gekomen om alles te poetsen en op orde te maken.”

Bart en Floor zijn heel blij hoe het allemaal gegaan is. Floor: “Het loopt nu zoals het eigenlijk had moeten gaan, voordat we van de ziekte van Eefje wisten. We hopen dat het zo blijft gaan.” De glamping is sinds 1 augustus weer open. Vanaf 1 september is de doe-boerderij open voor dagbezoekjes en activiteiten.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie