Borstkankeronderzoek in Meijel

27-6-2018 door: Redactie
Bevolkingsonderzoek Zuid gaat op dinsdag 3 juli van start met een borstkankeronderzoek in Meijel. Het onderzoek is voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij hen de kans op borstkanker het grootst is. Dankzij het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dat verhoogt de kans op genezing.
maskTop
Borstkankeronderzoek in Meijel
maskBottom

Alle vrouwen in de doelgroep worden één keer in de twee jaar uitgenodigd. Het borstonderzoek vindt plaats in een verplaatsbaar onderzoekscentrum dat vanaf 3 juli op het plein naast het Alexanderhof staat op het Alexanderplein. Na Meijel verhuist het onderzoekscentrum naar Kessel. Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Bij het onderzoek worden digitale röntgenfoto’s gemaakt van de borsten. Binnen tien werkdagen volgt een schriftelijke uitslag. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Meijel 88,37 procent. Dat komt neer op 874 vrouwen. Daarvan werden 21 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek. Bel voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur naar 088 00 01 340 of kijk op
www.bevolkingsonderzoekzuid.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie