Bouwens schenkt twee AED's

6-10-2016 door: Redactie
Middelbare school het Bouwens in Panningen schenkt een AED aan sporthal Piushof in Panningen en eentje aan basisschool De Pas in Helden. De reanimatieapparaten waren over, aangezien het Bouwens van drie locaties naar één ging. De AED’s hangen buiten en zijn dus altijd bereikbaar voor geregistreerde burgerhulpverleners (bhv’ers).

“Het Bouwens vroeg zich af wat het met de AED’s zou doen, nu ze er na de verhuizing een aantal over hadden”, laat Stichting Hart voor Peel en Maas weten. “Ongebruikt in de la of kast laten liggen, was geen optie. Na intern beraad besloot de school om de AED van het studiehuis over te dragen aan de nabij gelegen sporthallen.” Het andere apparaat hing bij het vmbo-college aan het Dr. Poelsplein in Panningen. Die wordt overgedragen aan basisschool De Pas in Helden. “Hij wordt geplaatst aan de buitenmuur, naast de ingang van de school”, laat Stichting Hart voor Peel en Maas weten.

“In die omgeving hing nog geen AED. Er wonen wel voldoende geregistreerde burgerhulpverleners. Zodoende kon hier een nieuwe 6-minuten zone ontstaan.” In die zones zijn er volgens de stichting voldoende burger­hulpverleners om binnen zes minuten ter plaatse te zijn. Voldoende bhv’ers die in de buurt wonen of werken zijn nodig, anders kan de AED niet gebruikt worden.

De AED’s zijn aangemeld bij HartslagNu en zijn opgenomen in het regionaal alarmeringssysteem. Als er een melding binnenkomt waarbij reanimatie nodig is, worden alle burgerhulpverleners die bij HartslagNu zijn aangemeld en die in de buurt zijn, gealarmeerd. Zij krijgen een sms of appje en kunnen dan ter plaatse gaan om te helpen. “Door dit gulle gebaar van het Bouwens zullen vele harten langer blijven kloppen”, besluit de stichting. “Op deze manier wordt er naar alle tevredenheid samengewerkt om de gemeente Peel en Maas nog hartveiliger te maken.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie