Gemeente in gesprek met CIF over glasvezel

8-6-2017 door: Redactie
Glasvezel in het buitengebied is weer een stapje dichterbij gekomen. Dat blijkt uit de beantwoording van raadsvragen die Lokaal Peel&Maas stelde aan het College van B&W. In de antwoorden staat dat de voorbereidingen met glasvezelbedrijf CIF afgerond zijn en dat er begonnen kan worden met de overeenkomstonderhandelingen met het bedrijf. Begin 2018 zou gestart kunnen worden met de vraagbundeling. De aanleg zou spoedig daarna volgen.

Jeanne Hesen van Lokaal Peel&Maas stelde de vragen nadat de fractie naar eigen zeggen ‘veelvuldig signalen van burgers, bedrijven en instellingen ontving’ over slecht internet in delen van de gemeente. Daarbij speelt volgens de fractie de ligging van de woning of het bedrijf een grote rol.

Peel en Maas werkt samen met de gemeentes Nederweert, Leudal, Weert, Maasgouw om de uitrol van glasvezel door CIF in alle vijf de gemeentes te bewerkstelligen. “Als alles volgens planning verloopt, kan er begin 2018 met de vraagbundeling gestart worden en de aanleg volgt dan spoedig bij voldoende deelname”, zo schrijft het college in de antwoorden aan Hesen. “Onze burgers kunnen helpen door zich te organiseren om de vraag en behoefte beter in kaart te brengen. Er zijn inmiddels ook al bestaande initiatieven in Beringe en Baarlo.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie