Trieste aanblik: Dorpstraat Meijel

24-5-2017 door: Jo Basten
Als fervent wandelaar geniet ik nagenoeg elke dag van het vele moois dat ons Peeldorp Meijel te bieden heeft. Na de opening van de vernieuwde kern een jaar geleden ziet het er allemaal wat vriendelijker uit. Nu de plannen voor de toegangswegen Kerkstraat en Jan Truijenstraat nog realiseren en alles komt goed.

Storend element en trieste aanblik is toch wel de Dorpstraat. Na de aanplant van berkenbomen en speelveldjes moet ik helaas constateren dat deze er, op enkelen na, slecht verzorgd uitzien. Bomen die op sterven na dood zijn of de kop laten hangen door gebrek aan water, veldjes die niet of slecht onderhouden worden en paaltjes die vaak langs de bomen liggen of zelfs helemaal verdwenen zijn.

Maar het meest stoor ik mij aan het straatbeeld vanaf het terras van het IJshofje. Daar waar woningbouw gepland is, zien we alleen maar rommel en scheefgetrokken hekwerken met hier en daar wat reclamebanners.

Dit moet toch echt anders kunnen. Ik stel voor dat hier een metershoge houten schutting geplaatst wordt van pand 7a tot pand 13, waarop de Meijelse schooljeugd haar teken- en schildertalenten kan botvieren. Dit is ongeveer 30 meter. Eerder zag ik dit in Panningen bij het nieuwe Huis van de Gemeente. Best aardig en sfeervol vond ik.

Laat de verantwoordelijken deze reactie serieus ter hand nemen en er niet teveel woorden aan vuil maken. Het gezegde van kampioen Feijenoord ’Geen woorden maar daden’ kan hier zeker van toepassing zijn.

Jo Basten,
Kennedylaan Meijel

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie