Kritiek op uitbreidingsplannen De Fabriek

8-6-2017 door: Redactie
Activiteitencentrum De Fabriek in Maasbree wil uitbreiden met achttien zorgappartementen en een aantal keer per jaar evenementen laten plaatsvinden. Omwonenden van De Fabriek en de gemeenteraad van Peel en Maas zijn echter kritisch, zo bleek tijdens de raadsvergadering op dinsdag 6 juni.

De achttien zorgappartementen die het bedrijf wil realiseren, moeten aan de achterkant van het gebouw komen. De tijdelijke aanbouw wordt dan vervangen door een permanente aanbouw van maximaal zeven meter hoog met een plat dak. In die aanbouw kunnen achttien personen worden gehuisvest die 24 uur per dag zorg krijgen. Overdag maken die bewoners gebruik van de activiteiten bij de dagbesteding van De Fabriek.

Daarnaast wil het activiteitencentrum maximaal twaalf keer per jaar zaalverhuur plaats laten vinden voor evenementen. Omwonende Joop van der Sterren liet namens vijf gezinnen, in totaal achttien personen, weten bang te zijn voor toenemende geluidsoverlast wanneer er ook feesten mogen worden gehouden. “We hebben dan ook bezwaar tegen het uitbreiden van de horecavergunning”, liet hij weten.

Een vereiste van de gemeente om zaalverhuur toe te staan, is dat De Fabriek zorgt voor verkeersborden die verwijzen naar de extra parkeerplaats bij bedrijventerrein BOEZst op de verderop gelegen Hagelkruisweg. Volgens wethouder Arno Janssen is het inmiddels ook verboden om in de bermen en op de rijbaan bij De Fabriek te parkeren. Omwonenden blijven echter vrezen voor gevaarlijke situaties. “Bewoners laten zich niet dwingen op een bedrijventerrein te parkeren, ook al maakt de eigenaar hier keurig afspraken over”, aldus Van der Sterren.

Naast de omwonenden, was ook een aantal raadsleden kritisch over de aanvraag van De Fabriek. Onder meer het realiseren van zorgappartementen ver buiten de kern en het verhogen van de horecavergunning waren punten waarover raadsleden hun zorgen uitten. De Fabriek aan de Venloseweg in Maasbree wordt sinds 2006 geëxploiteerd door de sociale onderneming Rendiz, die onder andere in Maasbree activiteiten aanbiedt voor kinderen, volwassenen en mensen met een beperking. Dagelijks bezoeken zo’n 150 personen het activiteitencentrum. De gemeenteraad neemt op dinsdag 27 juni een besluit over de uitbreiding.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie