Geplukt: Marleen Huijbers

31-8-2017 door: Redactie
Deze week wordt Marleen Huijbers (20) geplukt. Ze woont sinds 2,5 jaar in een zorgwoning in Helden, werkt in de spoelkeuken bij Ria Joosten in Neer, is dol op breien en haken en ook nog sportief. Op zondag 3 september doet ze mee met het Hoera G-toernooi bij haar eigen voetbalclub MVC’19 in Maasbree.
maskTop
Geplukt: Marleen Huijbers
maskBottom

Marleen voetbalt sinds 2015 bij voetbalclub MVC’19 in Maasbree. Daar maakt ze deel uit van het tweede G-team, samen met tien anderen uit de regio Peel en Maas. In totaal negen jongens en twee meiden. “Toen ik vanuit Reuver in Helden kwam wonen, wist ik dat ik graag wilde voetballen. Ik doe het namelijk al acht jaar. Eerst bij VV Reuver en daarna bij RKVV Bieslo in Beesel. Tijdens het voetballen kan ik mijn energie kwijt. Ook vind ik het leuk om zo contact te hebben met mijn teamgenootjes.” Marleen doet dan ook niet voor niets op zondag 3 september met haar team mee aan het jaarlijkse Hoera G-toernooi. “Het is de tweede keer dat ik meedoe. We spelen dan wedstrijdjes tegen teams uit de omgeving of heel Limburg.”

De zomerstop is bijna ten einde. Marleen kan niet wachten om weer te gaan trainen. “Dat doen we elke maandag en op zaterdag is de wedstrijd. We spelen altijd met zeven tegen zeven. Meestal sta ik verdedigend middenvelder, maar dat wisselt elke keer.” Binnen het G-voetbal staat het plezier altijd voorop, legt Marleen uit. “We zorgen er altijd voor dat het een leuke wedstrijd is. Als we merken dat het andere team het moeilijk heeft, helpen we een beetje. Dan laten we hen ook een keer scoren.”

PSV live zien spelen en een rondleiding krijgen door het stadion in Eindhoven, is iets dat nog op het wensenlijstje van Marleen staat. “Ik ben al lang een groot fan van de club. Na een toernooi ben ik eens de fanshop ingelopen van PSV en toen was ik verkocht. Ik kijk alle wedstrijden op televisie.”

Nu ze sinds 2015 in Helden woont, voelt Marleen zich er al aardig thuis. Ze groeide op in Reuver, samen met haar vader en moeder. “Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 15 jaar was. Pap is toen naar Helden verhuisd en ik ben bij mam in Reuver blijven wonen.” Toen haar moeder ziek werd en 2,5 jaar geleden overleed, verhuisde Marleen naar Helden. Haar vader woont inmiddels in Kessel-Eik. “Ik woon hier met vier anderen in een 24-uurs zorgwoning. Het was wel even wennen met zoveel mensen in huis, maar nu is het eigenlijk heel gezellig. We lachen heel wat af samen.”

Zo’n vier dagen in de week werkt Marleen in de spoelkeuken van cateringbedrijf Ria Joosten in Neer. Daar heeft ze het enorm naar haar zin. “We werken met drie vaste mensen samen bij de afwas. We hebben altijd ontzettend veel lol. Maar als we even serieus moeten zijn, kan dat ook.” Na de basisschool ging Marleen naar het speciaal basisonderwijs in Tegelen. Daarna leerde ze in de richting van horeca, zorg en welzijn op het Wildveld in Venlo, een opleidingsschool voor jongeren die moeite hebben met theoretisch leren. “Ik werk graag in de keuken en ben graag bezig met mensen. Voordat ik in Neer ging werken, heb ik nog in de bediening en dierverzorging gewerkt bij de Boebadoe Farm in Beringe.”

Echt even tot rust komen doet Marleen het liefst door er een handwerkje bij te pakken. Breien, haken of punniken, ze draait er haar hand niet voor om. “Ik doe het heel veel als ik thuis ben en ik word er lekker rustig van. Mam deed het ook altijd graag en zij heeft het mij geleerd. Sinds ik zes jaar ben, doe ik het al.” Het lijkt moeilijk, maar dat is het niet volgens Marleen. “Het is een kwestie van uitrekenen wanneer je een bepaalde steek moet maken, maar dat staat allemaal in boekjes. En als je het eenmaal kunt, kun je heel veel leuke dingen maken. Ik brei sjaals, haak tafelkleden en dekens. Soms voor mijzelf, maar ik geef ook weleens iets cadeau. En als het straks koud wordt, hoef ik niet eens een sjaal te kopen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie