Glasvezel voor buitengebied Peel en Maas

13-6-2018 door: Redactie
In het bijzijn van wethouders van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert werd maandag 11 juni bekendgemaakt dat er glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied van Noordwest-Limburg. In totaal meldde 55,5 procent zich aan voor een abonnement, meldt provincie Limburg.

De voorwaarde van telecommunicatiebedrijf Glasvezel Buitenaf was dat minimaal de helft van de inwoners in de buitengebieden van de deelnemende gemeenten, zich aan moest melden voor een glasvezelabonnement. Alleen dan zou er daadwerkelijk een kabel worden aangelegd. Met 55,5 procent werd het benodigde aantal aanmeldingen in Noordwest-Limburg, waar ook Peel en Maas toe behoort, gehaald.

Bewoners en bedrijven in het buitengebied zijn volgens gedeputeerde Hans Teunissen van provincie Limburg de grote winnaars. “Door te kiezen voor snel internet zijn ze ­optimaal voorbereid op alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet steeds belangrijker voor de leefbaarheid en bedrijvigheid van het buitengebied.”

Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel, betalen een hoger bedrag voor de aanleg dan mensen die dit al hebben gedaan. In het najaar starten de voorbereidingen om glasvezel aan te leggen. Naar verwachting zijn de aansluitingen in het najaar van 2019 klaar.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie