Golfen op een bruine baan

8-8-2018 door: Redactie
Voor sporten was het de afgelopen weken eigenlijk veel te heet. Niet alleen de sporters hadden het met de temperaturen zwaar, ook de ondergrond had nogal wat te lijden. Zo ook golfbaan De Berckt in Baarlo. Normaal is de baan een oase van groen, maar door de droogte bleef er een bruine vlakte over.
maskTop
Golfen op een bruine baan
maskBottom

Alles sproeien was nogal een werk geweest, dus de golfbaan hield alleen de greens en de afslagplekken goed bij. “De fairways kregen geen water, maar die zijn na enkele goede regenbuien weer helemaal groen”, laat Mark Schreurs, manager van de golfbaan weten. Door de hitte was het vaak ook niet heel druk op de baan.

“Overdag was het gewoon te warm. Er kwamen wel wat verdwaalde golfers een balletje slaan, maar als dat er drie per dag waren, was het veel. Je zag wel dat ‘s ochtends om 06.00 uur al golfers op de baan rondliepen en ook ‘s avonds was het vrij druk. De spelers vermeden de hitte. Overdag draaiden we een slechte omzet in het clubhuis, aangezien er ook geen golfers waren. Dat gaan we wel merken in de omzet van dit jaar.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie