Grondprijzen blijven hetzelfde

19-1-2017 door: Redactie
De grondprijzen in Peel en Maas blijven in 2017 hetzelfde als vorig jaar. Dat laat het College van B&W weten. De gemeente heeft ervoor gekozen de prijzen niet te verhogen, omdat ze de fragiele woningmarkt niet onderuit wil halen. De gemeente constateerde dat er in 2016 meer bouwkavels zijn verkocht dan het jaar ervoor en wil die beweging niet remmen.

Al sinds 2010 zijn de grondprijzen in Peel en Maas voor het grootste deel niet meer verhoogd. De residuele waarde, de grondwaarde berekend op verkoopprijs van de woning min de bouwkosten, ligt nog altijd niet op het niveau van vóór 2010. “Dat wordt deels veroorzaakt door de gestegen bouwkosten en de Btw-verhoging in 2010 van 19 naar 21 procent”, zo schrijft het college.

De prijzen van bouwkavels zijn op dit moment in Baarlo, Maasbree, Kessel-dorp en Grashoek 205 euro per vierkante meter. Op het Giel Peetershof in Egchel ligt de prijs op 200 euro, wat net zoveel is als in Koningslust en Kessel-Eik.

Bij het project Hart voor Maasbree ligt de grondprijs op 215 euro per vierkante meter. Meijel, Panningen, Helden en Egchel zijn het duurste met 220 euro.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie