Handjes schudden

1-2-2018 door: Hoi
Bij iedere raadsvergadering maakt burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo een rondje langs alle gemeenteraadsleden. Ze geeft ze allemaal een hand en heet ze welkom bij de vergadering.

Ik heb er extra aandacht aan besteed bij de laatste raadsvergadering en in totaal stonden zes raadsleden op om de burgemeester de hand te schudden. Daarvan waren er vijf man en één vrouw. Qua leeftijd liep het ver uiteen en ook op het gebied van een bepaalde partij was het netjes verdeeld. Behalve het feit dat het voornamelijk mannen waren, zat er weinig logica in.

Is het dan galant dat vooral mannen gaan staan of juist een manier om te laten zien wie de baas is? Zien we daar de laatste der Mohicanen die het de normaalste zaak van de wereld vinden om op te staan bij het schudden van een hand, of juist die baasjes die de politiek veel kent?

Ik ga ervan uit dat ze het uit beleefdheid doen. Ik probeer zelf ook altijd op te staan als iemand mij de hand komt schudden. Even kort in de ogen kijken en een knikje geven. Je laat zo zien dat je interesse en respect voor diegene hebt.

Misschien denk ik er wel te veel over na en zijn de politici niet op aan het letten en worden ze verrast door de hand van de burgemeester. Dan hebben ze geen keus en is mevrouw Delissen alweer naar de volgende gelopen. Dat kan natuurlijk ook het geval zijn.

Ik ben in ieder geval wel benieuwd wat de gemeenteraadsleden gaan doen als ze dit stuk gelezen hebben. Hebben ze het zelf in de gaten en letter ze er de volgende keer op? Of blijven ze gewoon zitten? We gaan het zien.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie