Heldense Niels in actie voor de tijger

13-6-2018 door: Redactie
De 10-jarige Niels van de Berg uit Helden kan inmiddels wel omschreven worden als echte dierenliefhebber. Waar hij vorig jaar namens het Wereld Natuur Fonds nog 823 euro ophaalde voor de bescherming van haaien, wist hij dit jaar over dat bedrag heen te gaan en 1.458 euro in te zamelen voor de tijger.
maskTop
Heldense Niels in actie voor de tijger
maskBottom

Het gaat al tijden slecht met tijgers in het wild en het Wereld Natuur Fons besloot daarom de rangeractie dit jaar op de tijger te richten. De dierenorganisatie wil met het geld proberen om het aantal wilde tijgers te verdubbelen. De Heldense Niels houdt van dieren en besloot er alles aan te doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de bedreigde diersoort. Dat lukte goed. Hij wist maar liefst 1.458 euro binnen te halen.

“Hij had veel plannen die hij ook daadwerkelijk allemaal heeft kunnen uitvoeren”, laat zijn moeder weten. Zo maakte Niels een escaperoom met als thema Red de tijger. “Hiermee heeft Niels in Panningen gestaan en hij heeft de caravan verhuurd aan onder andere scholen. Bij het maken van de escaperoom heeft hij hulp gehad van onder andere Cultuurpad en Limburgs Uitje.” Tijdens de Smaak van Peel en Maas stond Niels met de caravan in Panningen en werd de jonge dierenliefhebber gefilmd door het Jeugdjournaal.

Ook werd Niels gesponsord door verschillende lokale supermarkten, mocht hij een statiegeldbonnetjes-actie houden bij een supermarkt in Panningen, organiseerde hij een flessenactie op school en hield hij een prijzenrad waarbij verschillende Panningse winkels prijzen sponsorden. “Hij werd ook heel veel geholpen door zijn broertje Luuk, Jetske en Thijke Verstegen, ouders, oma Mia en oma Marieke”, vertelt moeder Kim. “En ook de winkeliersvereniging van Panningen heeft super geholpen.”

Vorig jaar haalde Niels al 823 euro op voor de rangeractie die toen voor haaien in het wild werd gehouden. “Ik wil niet dat er nog meer dieren uitsterven”, vertelt Niels. “Daarom vind ik het leuk om me zo in te zetten.Later wil ik ook iets gaan doen met of voor dieren.” Niels’ grote voorbeeld is dan ook de tv-bioloog Freek Vonk. Het grote geldbedrag dat hij binnen bracht, was voor Niels ook een verrassing. “Ik wilde graag meer geld ophalen dan vorig jaar, dat was mijn doel. Maar dat ik zoveel geld op zou halen, had ik niet verwacht. Ook volgend jaar ga ik weer als ranger actie voeren. Hoe, dat weet ik nog niet precies, maar daar kan ik nog over nadenken.”

Op zondag 3 juni mocht Niels naar Amsterdam afreizen voor de bekendmaking van het eindbedrag van de rangeractie. In totaal werd er door alle Nederlandse rangers samen een bedrag van 452.210 euro opgehaald voor de wilde tijgers.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie