‘Het kan zomaar de laatste editie zijn’

31-5-2018 door: Redactie
Het feestje ging vorig jaar augustus niet door vanwege een tegenvallende kaartverkoop. Dit jaar hoopt de organiserende Stichting OKE dat er meer belangstelling is voor de Parkfeesten Helden, dat in september plaatsvindt. “Als dat niet het geval is, dan kan dit weleens de laatste Parkfeesten zijn”, aldus de organisatie.
maskTop
‘Het kan zomaar de laatste editie zijn’
maskBottom
Foto: Stefan Koopmans Photography

Dj La Fuente, Dansado en de Feestneger, ABBA Tribute, Queen Tribute, een 100% NL-meezingfeest en Dieter Koblenz moeten dit jaar de bezoekers naar het Heldense muziekevenement Parkfeesten trekken. De vrijdag en zaterdag zijn entreedagen, de zondag is de traditionele gratis familiedag. Het tentfeest vindt ook dit jaar weer plaats op de wei naast gemeenschapshuis Kerkeböske in Helden. Er kunnen 2.000 mensen in de tent, maar de organisatie hoopt de vrijdag en zaterdag op minimaal 1.000 tot 1.500 bezoekers.

Door tegenvallende kaartverkoop en de grote financiële risico’s die het met zich meebracht, besloot de stichting vorig jaar anderhalve week van tevoren het evenement af te gelasten. “We dachten met artiesten als Miss Montreal en Douwe Bob een goed programma te hebben, maar dat bleek niet uit het aantal verkochte entreekaartjes”, vertelt Jeroen Tijink van de organisatie. “Eigenlijk moet het helemaal niet uitmaken wie er op het podium staan. We willen een jaarlijks terugkerend evenement organiseren waar mensen het gezellig hebben met elkaar, daar gaat het om.”

Mocht de kaartverkoop, die op vrijdag 1 juni begint, ook dit jaar tegenvallen, dan staat Stichting OKE voor een grote uitdaging. “Dan kan het wel eens de laatste keer zijn dat we dit organiseren”, aldus Jeroen. Want dat een evenement als de Parkfeesten wordt georganiseerd, is volgens hem niet vanzelfsprekend. “Veel mensen, waaronder de organisatie en het lokale bedrijfsleven, steken hun nek uit. We willen enkel weten of Peel en Maas wil dat Parkfeesten blijft bestaan. Dat doen ze door ruim van tevoren een entreebewijs aan te schaffen. Vorig jaar kregen we na het cancelen reacties van mensen dat ze nog kaartjes hadden willen kopen. Maar daar kunnen wij financieel natuurlijk niet van uitgaan.”

De organisatie heeft zich dan ook even afgevraagd of ze dit jaar wel een editie zouden moeten organiseren. Jeroen: “We hebben het toch gedaan, omdat we de leefbaarheid in Helden en omgeving in stand willen houden. We denken dat Peel en Maas dergelijke evenementen nodig heeft. Ons motto is niet voor niets ‘Hou Helden bruisend’.”

Kijk voor meer informatie over Parkfeesten Helden op www.parkfeestenhelden.nl of op de Facebook-pagina.

(Foto: Stefan Koopmans Photography)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie