Hitte zorgde voor rustige middagen in de horeca

8-8-2018 door: Redactie
De langdurige hitte zorgde bij veel horecazaken voor een topomzet. De klanten kwamen echter al vroeg of pas later op de middag. In de tussenliggende periode, het heetste moment van de dag met af en toe wel 35 graden op de thermometer, werd de verkoeling opgezocht bij bijvoorbeeld het zwembad of gewoon thuis. Toch hebben de horeca-eigenaars weinig te klagen, zo laten ze weten.
maskTop
Hitte zorgde voor rustige middagen in de horeca
maskBottom
Bij de Moviequiz XXL van Momus en Spek en Bonen was het in de avonduren druk (Foto: DOK6 Horeca)

Bij de lunchrooms Da Kepèllo en Mr. & Mrs. in Panningen zagen ze ook een gebrek aan middagklanten. Al werd dat volgens eigenaar Jo Vaes ruimschoots goedgemaakt door de ochtend- en avondklanten. “Je merkte dat de mensen, zeker bij Mr. & Mrs., langer bleven zitten. En bij Da Kepèllo is het juist dat de mensen eerder kwamen voor een lunch. Dat zijn dan bijvoorbeeld campinggasten die boodschappen kwamen doen of een fietstochtje hadden gemaakt. Daarna gingen ze terug naar de camping om aan het zwembad te zitten. Een temperatuur van zo’n 25 graden was misschien beter geweest, maar ik klaag niet. We draaien een topseizoen.”

Hetzelfde patroon ziet Lucas Peeters van café Momus uit Panningen. Het maakt het voor de planning wel een stuk makkelijker. “In het begin van het seizoen was het moeilijker inschatten, omdat mensen toen wilden profiteren van het mooie weer en massaal gingen barbecueën en zwemmen. Ik denk dat ze er later op uitgekeken waren, want het terras zat de laatste tijd ‘s avonds vol. Qua personeel hoefden we in de middag weinig in te plannen en zetten we er ‘s avonds wat extra man bij.” Peeters is blij met het goede weer. “We draaiden ‘s middags misschien minder, maar dat werd in de avonduren ruimschoots goedgemaakt. Vorig jaar vielen verschillende openluchtbioscopen en muzikale optredens in het water en die zijn tot nu toe allemaal gewoon door kunnen gaan.”

Bij restaurant De Heere van Meijel zijn ook verscheidene opties tot dagrecreatie te boeken. Ze merkten in de boekingen weinig van het hete weer. “Het is juist fijn om in de hitte op een e-Chopper of snorfiets rond te rijden”, laat een medewerkster van De Heere van Meijel weten. “Dan heb je nog een lekker fris windje en kun je door de bossen rijden voor de verkoeling.” Het restaurant draaide ook nog steeds prima. “Ik kan niet zeggen dat er minder mensen kwamen. Ze wilden wel allemaal op het terras in de schaduw zitten, maar dat gaat bij ons prima.”

Als je aan één horecazaak moet denken die goed loopt met extreem warme weer, dan komt snel een ijssalon naar boven. Bij Clevers in Kessel hadden ze dan ook profijt van de hitte. “Al was het ook bij ons ‘s middags niet druk”, vertelt eigenaar Ruud Megens. “De klanten zochten toch de koelte van de ochtend en avond op. Er stonden soms zelfs al mensen om 09.30 uur voor de deur, terwijl we pas een uur later open gaan.” Zo rond 20.00 uur was de toeloop van klanten enorm, vertelt Megens. “Volgens mij sprong iedereen rond die tijd op de fiets om lekker een rondje te maken. Dan stopten ze vaak bij ons en dat merkten we. Dat was echt een piekmoment. We kijken altijd naar het hele jaar om te zien of we een goed seizoen hebben gedraaid, maar tot nu toe gaat het heel goed.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie