Hittegolf

8-8-2018 door: Hoi
De eerste drie weken van de vakantie ben ik met mijn ouders naar Italië geweest en daarna nog naar Frankrijk. Toen we terug in Nederland waren en uit de auto stapten, overviel de hitte ons. Hier in Nederland was het 34 graden, terwijl het in Italië constant 27 graden was.

Gemiddeld is er eens in de vijf jaar een hittegolf, echter is er op het moment een tweede hittegolf bezig van deze zomer. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2006. Wanneer er op de Bilt meer dan vijf dagen achter elkaar een temperatuur van boven de 25 graden wordt gemeten, is er sprake van een hittegolf (NOS).

Persoonlijk houd ik meer van koude temperaturen dan van warme, dus deze hitte is voor mij net iets te onprettig. Natuurlijk heb ik er niet zoveel last van als anderen, denk bijvoorbeeld aan ouderen, mensen in de bouw of mensen die geen koeling of airconditioning hebben. Vorige week was er zelfs een hitteplan gemaakt, om mensen beter met de hitte om te laten gaan. Persoonlijk vind ik het fijn om met warm weer binnen te blijven, omdat het koeler is dan buiten. Ook merk ik dat ik door de hitte minder eet en meer drink.

De afgelopen week is er ook een waarschuwing voor watertekort in het nieuws gekomen. Aan boeren werd gevraagd om het land minder te besproeien. Ook aan mensen thuis werd gevraagd of ze meer aan het waterverbruik wilden denken, zoals de kraan aan laten staan of lang douchen vermijden. Hopelijk maken we dit niet vaker mee, want natuurlijk is een zomer veel leuker als je je geen zorgen hoeft te maken om de hitte. Gelukkig is er gemeld dat de temperaturen af gaan nemen, dus hopelijk kunnen we volgende week weer gewoon buiten zitten.

Lique

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie