Kiwanis Peel en Maas zet zich voor Plattelandshoés

10-5-2017 door: Redactie
Nadat Kiwanis Peel en Maas in 2015 de opbrengst van de Ondernemersprijs doneerde voor een belevingstuin rondom het hospice en verblijfhuis Plattelandshoés in Panningen, steekt de serviceclub nu ook letterlijk de handen uit de mouwen om de tuin te realiseren.
maskTop
Kiwanis Peel en Maas zet zich voor Plattelandshoés
maskBottom

Het stichtingsbestuur van het Plattelandshoés besteedt de donatie van 5.000 euro van Kiwanis Peel en Maas aan een belevingstuin. Ook draagt de serviceclub nu bij aan de realisatie.

Vier laatstejaarsstudenten Tuin- en Landschapsinrichting van de Hogeschool Larenstein uit Velp hebben onder supervisie van Ves Reynders van Kiwanis Peel en Maas een ontwerp gemaakt voor de tuin. De tuin valt straks in grofweg drie secties in te delen: het entreeplein, een tuin rond de afscheidsruimte en een belevingstuin.

“Een belevingstuin is een tuin waarin de seizoenen zichtbaar zijn. De tuin biedt een continu wisselend beeld. Hij prikkelt ons zien, horen, ruiken, proeven en voelen. In de lente zie je de bollen en ruik je de bloesem van de bomen. In de zomer zijn er kleuren en geuren van planten en grassen, in de herfst het oogsten en de verkleuringen van het blad, in de winter het verval en de rust. Net als de cyclus van het leven”, aldus Jacqueline Collou, oud-student van de hogeschool in Velp. Onlangs begon met de herinrichting van de tuin. Hierbij hebben onder andere leden van Kiwanis Peel en Maas een bijdrage geleverd door de handen uit de mouwen te steken. Op zaterdag 8, vrijdag 21 en zaterdag 22 april zijn de Kiwanis-leden actief geweest met onder andere spitten, stenen sjouwen, bestraten en riolering graven. Zij kregen ook vrijwillige hulp van regionale hoveniersbedrijven, grondverzetbedrijven, leveranciers van (plant-)materialen, de gemeente en de stichting zelf.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie