Literatuur

27-6-2018 door: Hoi
Vroeger, toen ik nog op de basisschool zat, las ik erg vaak boeken. Ik weet nog dat ik altijd met mijn moeder en broertje naar de bibliotheek fietste en dat we daar soms wel uren naar boeken zochten. Uiteindelijk las ik deze binnen een korte tijd uit en haalde ik er weer nieuwe bij. Op de basisschool moesten we op niveau lezen. Zelf vond ik dit nooit erg om te doen en vond ik het zelfs leuk. Tegenwoordig werkt dit wat anders.

Naarmate ik ouder werd, nam mijn interesse in lezen af. Toen ik naar de middelbare school toe ging, moesten we ook boeken lezen om vervolgens een punt te krijgen voor het aantal boeken en het niveau van de boeken. In de eerste en tweede klas ging dit prima, maar toen ik naar de bovenbouw ging, kreeg ik steeds minder motivatie en tijd om te lezen. Ik denk dat wel meer jongeren hier last van hebben.

Sinds vorig jaar moeten we voor het vak Nederlands literatuurboeken lezen. Persoonlijk vind ik dit lastig, omdat de boeken natuurlijk moeilijker te begrijpen zijn en er wordt vaak ingewikkelde taal gebruikt. Voorheen las ik ook wel eens boeken tijdens de vakanties, maar tegenwoordig doe ik dit ook niet meer. Dingen zoals series en films kijken, sociale media gebruiken of afspreken met vrienden zijn vandaag de dag veel meer voor de hand liggend dan een boek lezen. Eigenlijk vind ik het erg jammer, omdat ik wel het idee heb dat je van boeken veel kunt leren.

Het lezen van boeken is tegenwoordig meer een soort verplichting dan een hobby geworden, wat eigenlijk niet zou moeten. Daarom is mijn doel om dit jaar en de jaren daarop meer voor mijn plezier te gaan lezen, dus ook buiten school. Misschien komt mijn innerlijke boekenwurm dan toch weer naar boven.

Lique

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie