College wil MFA Maasbree­ lening geven

8-6-2017 door: Redactie
Het College van B&W van Peel en Maas wil MFA ’t Hoës van Bree een lening van 25.000 euro geven voor het plaatsen van zonnepanelen. Het geld wordt gehaald uit het revolverend fonds dat bedoeld is voor duurzame projecten in de gemeente. De gemeenteraad moet nog beslissen of de lening inderdaad verstrekt wordt.

Het in oktober vorig jaar opgeleverde gemeenschapshuis in Maasbree wilde het geld voor de zonnepanelen in eerste instantie via een subsidie­regeling bij provincie Limburg losweken, maar dat idee liep spaak. “Deze ­subsidie raakte gedurende de realisatie van het gemeenschapshuis leeg”, staat te lezen in de aanvraag voor de lening. Daarop werd het zonnepanelenplan geparkeerd, maar via het revolverend fonds van de gemeente wil het MFA toch de panelen laten plaatsen.

Het college wil meewerken aan de lening. “De opbrengsten vloeien terug in de gemeenschap, doordat de zonnepanelen zorgen voor lagere exploitatielasten. Dit komt ten gunste van de gebruikers en draagt daarmee bij aan de sociale duurzaamheid en de lokale gemeenschap”, zo schrijft het college in het voorstel aan de gemeenteraad.

Het revolverend fonds is een fonds waar projecten, verenigingen en organisaties uit Peel en Maas geld van kunnen lenen voor duurzaamheidsprojecten. Er geldt een maximumlening van 25.000 euro per project. Omdat het geld wordt terugbetaald, blijft er geld in het fonds en kunnen weer nieuwe projecten gesteund worden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie