Muziek

16-11-2017 door: Hoi
Mensen over de hele wereld verschillen veel van elkaar. We hebben verschillende talen, culturen, nationaliteiten, gewoontes, enzovoorts. Toch is er één passie die we allemaal delen: muziek.

Ieder mens luistert wel muziek. Nu zal onze muziek hier in Nederland verschillen van die in Brazilië bijvoorbeeld. Wij hebben andere nummers op de radio. Toch kennen we het concept ’muziek’ allemaal.

Wat ik zo mooi vind, is dat mensen zichzelf kunnen uiten in muziek. Iedereen luistert een ander soort muziek, of vindt een ander genre de beste. Pop, rock, hip-hop of klassiek. Veel mensen drukken hun emoties ook uit in de muziek, door muziek te maken, maar ook door het simpelweg te luisteren.

Bovendien brengt muziek mensen samen, het creëert een soort samengevoel. Denk aan concerten. Mensen komen vanuit allerlei landen samen om op een plaats naar hun favoriete muziek te luisteren. Of denk bijvoorbeeld aan Kerstmis. Wanneer er kerstmuziek wordt gedraaid, hangt er al snel een gezellige sfeer.

Jammer genoeg ben ik pas één keer naar een concert geweest. Dit was in juni vorig jaar en toen ging ik naar een concert van Béyonce. De muziek en haar stem klonken veel mooier in het echt. Ook was het een leuke ervaring om samen met andere mensen naar haar te luisteren. De combinatie van show, licht en geluid, de muziek, maar vooral de sfeer maakte grote indruk op mij. Ik zou graag nog eens zoiets willen beleven.

Lique

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie