Offergeld gestolen uit Baarlose kapel

8-8-2018 door: Redactie
Een onbekend geldbedrag is in de nacht van zondag 29 op maandag 30 juli gestolen uit een kapelletje op Braamhorst in Baarlo. Het slot van de kapel werd geforceerd, waarna de dief of dieven ook het slot van het offerblok sloegen en de inhoud meenamen.

Kapel Braamhorst is toegewijd aan Onze Lieve Vrouw Hulp der Christenen en werd in mei 1952 ingezegend door pastoor Spee. De kapel ligt aan de Braamhorst in het buitengebied van Baarlo en wordt momenteel opgeknapt door Stichting Kruisen en Kapellen Maasbree en Baarlo. Volgens Ed Groenendaal, penningmeester van de stichting, werd in de nacht van zondag 29 op maandag 30 juli het slot van de kapel geforceerd. “Van het offerblok is het slot van het blok geslagen en er is een onbekend geldbedrag meegenomen.” De schade wordt geschat op 100 euro, die nodig is om nieuwe sloten aan te schaffen, aldus Groenendaal. De inbraak is bij de politie gemeld.

Het is de vijfde inbraak in een Baarlose kapel in een jaar tijd. De reeks vernielingen en diefstallen begon bij de kapel van de Heilige Familie aan de Napoleonsbaan Zuid in oktober. In november was de kapel het doelwit van vandalen. In februari, op carnavalszondag 11 februari, werden diverse spullen uit dezelfde kapel gestolen. Diezelfde maand werden spullen vernield en gestolen uit de Annakapel op de Hoogstraat en de Heilig Hartkapel op de hoek Tangweg-Napoleonsbaan Noord.

In maart gaf penningmeester Groenendaal al aan dat de vele vernielingen en diefstallen Stichting Maasbreese wegkapellen veel geld kosten en er mogelijk voor zorgen dat de organisatie in financiële problemen komt.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie