Plattelandshoés klaar voor gebruik

2-3-2017 door: Redactie
Het hospice en verblijfhuis ’t Plattelandshoés in Panningen is zo goed als klaar om in gebruik genomen te worden. De laatste aanpassingen aan de voormalige basisschool Panningen-Noord zijn in volle gang. Op zaterdag 4 maart is er een Open Hoés en op maandag 6 maart kunnen de eerste gasten ontvangen worden.
maskTop
Plattelandshoés klaar voor gebruik
maskBottom

In de zomer van afgelopen jaar begonnen de werkzaamheden aan de vervallen school aan de Koninginnelaan in Panningen. Wat begon als een ambitieus project met een paar man is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig hospice en verblijfhuis voor mensen in de gemeentes Leudal en Peel en Maas. “Al honderdtien vrijwilligers hebben zich bij ons aangemeld”, laat het bestuur weten. “Die vormen straks de ziel van het Plattelandshoés onder het motto ‘Samen de schouders eronder’.”

Het professionele zorgteam in het Plattelandshoés wordt geleverd door zorgverlener Proteion. Als coördinator is Loes Sijben benoemd en daarnaast zijn er acht verpleegkundigen en drie verzorgenden Individuele Gezondheidszorg benoemd. “De eerste potentiële gasten en hun familieleden hebben zich al telefonisch gemeld voor nadere informatie. We zijn er klaar voor”, aldus het bestuur.

Toch is het bestuur nog niet helemaal klaar met alle verbouwingen. 

“We willen nog een negende appartement, een stilte- en afscheidsruimte en mortuarium realiseren in de tweede fase”, aldus het bestuur. “Voor de financiering daarvan zijn we nog op zoek naar investeerders. Ook voor de realisatie van een entree-, stilte- en belevingstuin rondom het pand zijn we nog op zoek naar financiën. We hebben hier een obligatielening voor uitgegeven, waarop ingeschreven kan worden op de website en we gaan nog in overleg met alle tuingerelateerde bedrijven in de regio.”

Allereerst vindt op zaterdag 4 maart het Open Hoés plaats van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers worden in het gebouw ontvangen en kunnen een rondleiding volgen. In alle acht gerealiseerde appartementen zijn mensen aanwezig die tekst en uitleg geven. Verder komen vijf bedrijven die te maken hebben gehad met het gebouw een presentatie geven. Bezoekers worden verzocht om niet op de Koninginnelaan en de Parklaan te parkeren in verband met de doorstroming van het verkeer. Op het industrieterrein, bij sporthal De Heuf, bij sportpark Panningen-Noord en in het centrum van Panningen zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie