Poll week 05

1-2-2018 door: Redactie
Eigenaar van eetcafé De Zoes in Helden, Frank van Meegen, zou graag zien dat het centrum van Helden een 30-kilomterzone wordt. Er wordt volgens hem vaak te hard gereden over de wegen in Helden en het zou gevaarlijk zijn voor wandelaars, fietsers en andere weggebruikers. Ook rijden er volgens Van Megen veel te veel tractors en vrachtwagens door het dorp. Hij zou graag zien dat het centrum van Helden een 30-kilometerzone wordt waar alleen bestemmingsverkeer mag komen.

De Molenstraat is echter een provinciale weg, waardoor aanpakken moeilijk is. Daarbij is het gewoon een hele drukke weg. Die auto’s, vrachtwagens en tractors moeten ook ergens rijden. Als je die een andere kant op stuurt, wordt het daar ook weer drukker. Een 30-kilometerzone verlegt het probleem alleen.

Het doorgaand verkeer dat door Helden komt, kan net zo goed over de Midden Peelweg rijden. Tractors rijden misschien langzaam, maar het is een stuk veiliger als die daar rijden en niet door een dorp met overstekende kinderen. De Molenstraat is inderdaad een drukke weg waar veel kinderen, wandelaars en fietsers overheen komen. Die moet je toch beschermen als gemeente zijnde?

Helden moet een 30-kilometerzone krijgen. Wat vindt u?

Uitslag
Eens 48%
Oneens 52%

Reageer op dit artikel
4
Karin Janssen, Helden (3-2-2018 | 14:08)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Precies zoals Har en Roef al zeggen is er niets mis met de molenstraat, zeker niet net voor de rotonde waar de zoes zich bevind. Ik kom graag bij de Zoes, en op zomerdag zit ik graag op het terras, maar niet aan de wegkant. Het is gewoon wachten totdat het een keer fout gaat. Of er nou iemand met 50 of met 30 km op het terras beland maakt niet uit. Zorg liever voor een veilige situatie in het algemeen in de plaats van een limiet wat niets oplost.
3
Roef H, Helden (3-2-2018 | 02:10)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Een 30km zone gaat niets oplossen, ik woon al 40 jaar aan de molenstraat en er wordt over het algemeen helemaal niet hard gereden.

Het is gewoon van de zotte dat een café als de Zoes een vergunning gekregen heeft om een terras zo dicht naast een provinciale weg gekregen heeft. De molenstraat is nu eenmaal een belangrijke verkeersader.
2
Har Hanssen, Helden (2-2-2018 | 13:32)
Raporteer deze reactie als niet OK!
Een 30km-limiet lost niets op als het toch niet gehandhaafd kan worden. Als de bestaande 50km-limiet gehandhaafd wordt is er naar mijn mening ook niets aan de hand. Doorgaande wegen zijn nu eenmaal noodzakelijk. Plaats enkele permanente flitsers. Dat werkt het beste.
1
Theo Geurts, Helden (2-2-2018 | 12:32)
Raporteer deze reactie als niet OK!
De Roggelseweg is zeker ook zeer gevaarlijk. Ik ben reeds langere tijd bezig dit op de kaart te zetten. Jammer dat u niet wat meer verdiept heeft in de situatie van de gehele N562 alvorens een artikel over (ook terecht) gedeelte van deze weg te schrijven. Ook is er in de raadsvergadering van afgelopen dinsdag een vraag aan wethouder Paul Sanders gesteld inzake de Roggelseweg en niet alleen de Molenstraat, helaas een onvolledige weergave van de vergadering van uw kant.

De Roggelseweg in Helden is een racebaan. Recente meting heeft uitgewezen dat 90% van de voertuigen de maximale snelheid van 50km/u overschrijd en maar liefst bijna 50% harder dan 80km/u rijd op een weg waar maximaal 50km/u is toegestaan. 1 op de 100 passages rijdt zelfs harder dan 100km/u!!!

Dat kan en moet veranderen! Ik ben reeds in gesprek met gemeente, politie en politiek!

Hier steken kinderen over die naar school gaan, verplichte oversteekplaats voor fietsers en wandelroutes.
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie