Poll week 18

3-5-2018 door: Redactie
Elk jaar herdenken we op 4 mei alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Het gaat hier om militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Bij deze herdenking is het gebruikelijk dat de Nederlandse vlag halfstok wordt gehangen en iedereen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht neemt

Dit jaar valt de herdenking op een vrijdag en is de twee minuten stilte op het moment dat velen waarschijnlijk in de kroeg hangen, op het terras zitten of elders het weekend aan het vieren zijn. Maar even twee minuten stil zijn om te denken aan alle doden die de afgelopen decennia zijn gevallen tijdens oorlogen, is toch een kleine moeite? Als iedereen in de kroeg of op het terras dat nu eens doet? Dat is toch indrukwekkend en mooi? Want vrede mag zeker niet als vanzelfsprekend aan gaan voelen. Deze traditie moeten we in ere houden, zeker voor de generaties die nog gaan komen en hopelijk geen oorlog gaan kennen.

Toch kun je ook best op een ander moment de doden herdenken. Dat hoeft niet per se om klokslag 20.00 uur op vrijdagavond. Als je eerder die dag er zelf even bij stil staat, is dat toch ook goed? Je zou ook kunnen zeggen dat de hele herdenking niet meer nodig is. We moeten vooruit kijken en niet meer zo blijven hangen in het verleden. Wat geweest is, is geweest. Laat iedereen daar zijn eigen gedenkmoment voor inrichten.

Tijdens de Dodenherdenking ben ik twee minuten stil. Wat vindt u?

Uitslag
Eens
94%
Oneens
06%

Reageer op dit artikel
Schrijf als eerste bezoeker een reactie op dit artikel!
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie