Restaurant De Tafelaer in Panningen wordt E11F

8-8-2018 door: Redactie
De horecadroom van Roggelnaar Rob Cox komt op zijn 23e al uit: vanaf september is hij de eigenaar van zijn eigen restaurant in Panningen. Hij neemt restaurant De Tafelaer over van de huidige eigenaren Gerard en Els Ramakers. De mediterraanse sfeer die de zaak nu heeft, maakt bij E11F plaats voor een moderne inrichting en kaart. In oktober wil Cox opengaan.
maskTop
Restaurant De Tafelaer in Panningen wordt E11F
maskBottom

Zijn ondernemersavontuur begon met een spontane zoekactie op internet. “De droom om een eigen zaak te runnen, heb ik altijd gehad”, vertelt de 23-jarige Roggelnaar. “Samen met mijn vriendin Linda Lormans uit Koningslust besloot ik eens rond te kijken om te zien wat er voor horecazaken te koop of te huur zijn. Puur uit nieuwsgierigheid.” Tijdens die zoektocht kwam De Tafelaer voorbij, het restaurant van Gerard (58) en Els (55) Ramakers aan de Raadhuisstraat in Panningen. Die vonden het na 14 jaar goed geweest en zochten een opvolger. Rob trok de stoute schoenen aan en besloot gewoon te gaan informeren. “Ik heb toen een paar fijne gesprekken gehad met Gerard en Els. Daarna droomde Linda met mij mee. Zij is ook degene geweest die de naam heeft bedacht: E11F, ofwel ‘elluf’ in het dialect. Een verwijzing naar het huisnummer van het restaurant, maar daarnaast ‘bekt’ het ook gewoon lekker. Daar waren we toen al uit, terwijl er nog niks officieel was.” Enkele weken geleden was het rond: in september neemt Rob de zaak over.

De uit Roggel afkomstige Rob begon als afwasser in de horeca toen hij op de middelbare school zat. “Daar keek ik regelmatig mee als de koks aan het werk waren”, vertelt hij. “Zo is die liefde voor koken en de wens om kok te worden ontstaan. Ik keek al van jongs af aan mee met mijn moeder en ging toen ik ouder werd zelf aan de slag.” Na het vmbo ging Rob naar de hotelschool waar hij leerde voor zelfstandig werkend kok. “Toen ik die opleiding af had, vond ik niet dat ik al klaar was. Daarom ben ik gaan leren voor gespecialiseerd kok, waar ik ook les kreeg in patisserie, brood en banket en leerde over ondernemerschap en leidinggeven.” Daarna werkte Rob als leerling bij restaurant De Neerhof in Kessel (nu Baron Frits), en bij restaurants in Roermond, Haelen en Heythuysen. “Maar de wens om een eigen zaak te openen, bleef ik houden”, aldus Rob. “Mijn gevoel zei dat ik er klaar voor was. Daarom ben ik eens rond gaan kijken en heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken.”

Van kok naar eigenaar van een zaak én chef-kok is een grote stap, beaamt Rob. “Maar ik ben jong en heb genoeg energie om dit te gaan doen. Nu ben ik bezig met al het papierwerk regelen en contacten leggen, want er komt een hoop kijken bij het overnemen van een zaak. Ik ben vooral enorm enthousiast dat ik straks mijn eigen visie op lekker eten met gasten kan delen.” E11F wordt een heel andere zaak dan De Tafelaer of andere restaurants in de omgeving, zegt Rob. “Het interieur wordt frisser en wat moderner en ook de voorgevel krijgt een nieuwe uitstraling. Qua eten wordt het toegankelijk, lekker en creatief met verschillende texturen en smaken die bij elkaar passen, zowel voor lunch als diner.” Robs moeder is patissier en zorgt voor de zoetigheden die bij de koffie en als dessert worden geserveerd. “Ik hoop een leuke zaak neer te zetten, waar mensen uit Peel en Maas en daarbuiten graag komen”, aldus Rob. “Maar mijn motto is niet voor niets ‘Belaef ‘t zelf’.” Zijn vriendin Linda voegt toe: “We gaan ook niet voor een 10, maar voor een 11.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie