Roemerman pakt twee wereldtitels

31-8-2017 door: Redactie
Heldenaar Jac Roemerman heeft bij het officieuze WK wielrennen voor veteranen in Sankt Johann in Oostenrijk liefst twee wereldtitels in de wacht gesleept. In de categorie 65-69 jaar won hij zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. Eerder deze zomer sleepte hij ook de nationale titel binnen in zijn categorie.
maskTop
Roemerman pakt twee wereldtitels
maskBottom

“Ik stond met kippenvel op het podium”, vertelt Jac. “Het is allemaal heel professioneel geregeld. Ik werd gehuldigd op een groot podium bij het stadhuis voor een vol plein. Het moment dat ze de Nederlandse vlag hesen en het Wilhelmus speelden, was onvergetelijk. En dan mocht ik het ook nog twee keer meemaken!” Jac mag nu tot aan het WK van volgend jaar met een speciale regenboogtrui meerijden in wedstrijden. In 2010 en 2006 wist Jac ook de WK-titel binnen te slepen.

Jac verraste zichzelf vooral met de winst in de wegwedstrijd op maandag 21 augustus. Daar had hij amper voor getraind. “Ik heb me dit seizoen bijna volledig toegelegd op tijdritten en ik wist dat ik daar een kans maakte. Ik denk dat de training voor de tijdrit ook veel heeft geholpen bij de wegwedstrijd. Ik ontsnapte namelijk al in de eerste klim en heb daarna constant alleen op kop gereden in mijn eigen tempo. De laatste 20 kilometer waren vlak en daar heb ik gemiddeld volgens mij 43 of 44 kilometer per uur gereden. Dat is hard.” Bij de tijdrit op woensdag 23 augustus racete Jac met 44 kilometer per uur gemiddeld over het parcours. Niemand kon aan zijn tijd komen.

Hij vierde uiteraard in Oostenrijk al een feestje, maar bij thuiskomst bleken ook de buren op de hoogte van de uitzonderlijke prestatie van Jac. “Ze hadden de vlaggen uitgehangen en bordjes opgehangen om me te feliciteren. Heel erg leuk allemaal.” Het is dan ook een unieke prestatie geweest. “Ik denk niet dat ik dit nog ooit meemaak.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie