Schutterijen Peel en Maas gaan voor Dín Um

27-6-2018 door: Redactie
Negen schutterijen uit gemeente Peel en Maas reizen zondag 1 juli af naar BelgiŽ om een gooi te doen naar de winst van het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS). De winnaar van afgelopen jaar, schutterij Sint Servatius uit Raam, is organisator van het traditionele schuttersfeest. Schutterij Sint Hubertus uit Beringe werd vorig jaar derde bij het OLS.
maskTop
Schutterijen Peel en Maas gaan voor Dín Um
maskBottom

Afgelopen jaar leken de verenigingen van Peel en Maas een goede kans te maken om D’n Um, de prijs voor de winnaar, mee naar huis te nemen. Na de eerste dag gingen vier schutterijen uit de gemeente door naar het kavelen een week later op zaterdag. Toen de wedstrijd was aangekomen bij de laatste tien, waren er nog altijd drie verenigingen uit Peel en Maas actief. Zij wisten echter niet het ultieme doel te behalen. Sint Hubertus uit Beringe eindigde nog wel op het podium met een derde plek. Sint Lambertus uit Helden werd zesde en Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo behaalde de achtste plek.

Die drie verenigingen zijn ook dit jaar weer aanwezig, aangevuld door de zes overige schutterijen uit de gemeente. Bij de optocht, die vanaf 13.30 uur door de straten van Raam en Ophoven trekt, zijn allerlei prijzen in verschillende categorieën te winnen. De deelnemers uit Peel en Maas hebben hun startnummer al gekregen. Sint Martinus Maasbree start als zeventiende, gevolgd door Sint Nicolaas Meijel (29), Sint Willibrordus Meijel (36), Sint Lambertus Helden (58), Sint Urbanus Grashoek (60), Sint Hubertus Kessel (92), Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo (111), Sint Leonardus Panningen-Egchel (117) en Sint Hubertus Beringe (127).

Bij het schieten bijten de Maasbreese en beide Meijelse schutterijen het spits af voor de Peel en Maas-verenigingen. De drie verenigingen proberen in de eerste doorgang van 16.45 tot 17.30 uur de bölkes eraf te krijgen. Sint Martinus Maasbree schiet op boom 9 links, Sint Nicolaas op boom 15 links en Sint Willibrordus op boom 18 rechts.In de tweede doorgang, van 17.15 tot 18.30 uur, gaan Sint Lambertus Helden (boom 29 rechts) en Sint Urbanus Grashoek (boom 30 rechts) proberen foutloos te blijven.

Tussen 17.45 en 18.30 uur is de derde doorgang met voor Peel en Maas Sint Hubertus Kessel op boom 6 rechts, Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo op boom 16 links en Sint Leonardus Panningen-Egchel op boom 19 links. Als laatste komen de leden van Sint Hubertus Beringe te staan voor hun ronde. Zij schieten op boom 24 links. De schutterijen die niet missen op zondag 1 juli gaan door naar het kavelen op zaterdag 7 juli.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie