Steingood Beringe begint met ­certificaten

18-5-2017 door: Redactie
Inwoners van Beringe kunnen sinds kort lid worden van Dorpscoöperatie Steingood Beringe. Als bewijs van het lidmaatschap krijgen de inwoners een certificaat thuisbezorgd. Door lid te worden, krijgen ze een stem in de ledenraadsvergadering en kunnen ze meebeslissen bij de plannen die de coöperatie presenteert.

Dorpsoverleg Beringe is sinds 1 januari van dit jaar opgegaan in Dorpscoöperatie Steingood. Omdat het een coöperatie betreft, moet die uit leden bestaan. “We hebben een discussie gehad over of de leden contributie moeten gaan betalen, maar we hebben iets anders bedacht”, vertelt Sjaan van Horen van Steingood.

“Voor twintig euro kunnen dorpsbewoners een certificaat kopen. Mochten ze ooit weggaan bij de coöperatie, dan krijgen ze het geld terug. Door een certificaat uit te geven, creëren we wat exclusiviteit.”

De leden krijgen nieuws toegestuurd en stemrecht als er beslissingen worden genomen. “We hopen dat de leden ook hun hobby’s en werk aan ons doorgeven. Zo kunnen we gebruik maken van hun expertise bij vraagstukken die spelen. Hoe groter de groep leden, des te meer draagvlak we kunnen uitdragen naar de gemeente, bedrijven of andere instanties. Zo proberen we samen met de inwoners dingen voor elkaar te krijgen die goed zijn voor Beringe.”

De eerste certificaten zijn verkocht, maar moeten nog afgeleverd worden, aldus Sjaan.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie