Studenten presenteren uitkomst onderzoek

13-6-2018 door: Redactie
Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven presenteren maandag 18 juni de resultaten van hun studie over energieneutraliteit. Ze onderzochten op welke manier inwoners en het bedrijfsleven van Peel en Maas in 2030 energieneutraal kunnen zijn.

Het onderzoek ‘Peel en Maas energieneutraal’ ontstond vanuit een droom van Jo van den Beucken, die zich inzet voor duurzaamheid. Het onderzoek werd gedaan in een aantal kernen van de gemeente Peel en Maas. Duurzame elektriciteit en verwarming in Egchel en de Riet, duurzame energieoplossingen voor de agrarische sector in Peel en Maas en tot slot opslag van elektriciteit en warmte om op ieder moment aan de vraag naar energie te kunnen voldoen, maakten deel uit van het onderzoek. “De doelstelling van deze eindpresentatie is dat het voor elke inwoner en elk bedrijf binnen Peel en Maas helder en duidelijk moet zijn, dat duurzaamheid serieus op de agenda staat en dat we gaan samenwerken richting energie neutraal”, aldus de initiatiefnemers.

De presentatie begint om 18.00 uur. Wethouder Paul Sanders opent de avond, waarna de ­studenten de hoofdlijnen van de ­studie presenteren, gevolgd door een paneldiscussie met vragen uit de zaal. De avond wordt besloten met energie-afspraken en een feestelijke borrel. Wie erbij wil zijn, kan zich aanmelden via info@e2anders.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie