Terrasje in Parijs

3-5-2018 door: Hoi
De afgelopen paar dagen ben ik in Parijs geweest met mijn ouders en mijn broertje. Van tevoren had ik er vrij veel zin in. Met mam had ik al wat bezienswaardigheden op internet opgezocht, het metrostelsel bekeken, enzovoorts. Ook hadden we het weer in de gaten gehouden. De eerste twee dagen zon, daarna helaas regen. Ondanks het weer besloten we toch te gaan.

Toen we eenmaal in Parijs waren aangekomen trokken we, op z’n Nederlands, met de fiets richting het centrum van de stad. Allereerst kwamen we langs de Arc de Triomphe en daarna fietsten we een rondje om de Eiffeltoren. Een vriendin van mij woont in Parijs, dus hadden we de tweede dag afgesproken om elkaar te ontmoeten. Ik ken haar al ongeveer een jaar en praat regelmatig met haar via iMessage. Ze vertelde mij dat Galeries Lafayette een leuke winkel was om te gaan bekijken, dus besloten we daar af te spreken.

Toen ik haar eenmaal gegroet had liepen we richting het terras, dat uitzicht had over de stad. Met vijf euro op zak was ik van plan voor ons allebei een glas fris te kopen. Toen ik eenmaal de menukaart voor me had schrok ik: 8 euro voor een glas cola. Wat bleek: dit was overal in Parijs zo, zelfs buiten het centrum. Uiteindelijk heb ik op het terras 100 milliliter espresso gedronken, wat het goedkoopste was op de kaart. Ondanks dat prijsverschil tussen Parijs en Nederland, heb ik me toch vermaakt en kan ik eindelijk Parijs op mijn bucketlist aanvinken.

Lique

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie