Tijdschrift De Moennik naar groot formaat

14-6-2018 door: Redactie
Historisch tijdschrift De Moennik van Heemkundevereniging Helden verschijnt vanaf de volgende uitgave op een groter formaat. Waar voorheen gebruikt werd gemaakt van een A5-formaat, gaat De Moennik nu naar de grootte van een A4. De beslissing werd vooral genomen om grotere letters en foto’s mogelijk te maken.
Foto: www.moennik.nl

In De Moennik staan vooral verhalen, foto’s en anekdotes over de zes kerkdorpen van de voormalig gemeente Helden: Panningen, Beringe, Egchel, Grashoek, Koningslust en Helden. Per jaar komen drie edities uit. Eentje in maart, de volgende in juli en de laatste in november van het jaar. De stukken worden geschreven door de leden van de Heemkundevereniging Helden. De volgende, op groot formaat, wordt rond 13 juli uitgegeven.

“We kregen de opmerking dat veel van onze lezers het blad met een vergrootglas moeten lezen”, vertelt eindredacteur Jos Keijmes. “Het zijn toch vooral senioren die De Moennik lezen en dan is een groter letterype handzamer.” Verder komen de foto’s in een groter formaat ook beter tot hun recht, aldus de eindredacteur. “Tot op heden konden we foto’s zelden op ware grootte publiceren en landkaarten kwamen ook vaak niet uit de verf. Nu wordt het overzichtelijker met grotere en meer foto’s en ook beter leesbaar.”

De verhalen in het tijdschrift blijven in principe net zo groot als voorheen, zegt Keijmes. “De lay-out verandert, maar de essentie blijft hetzelfde. Het wordt allemaal wat aangenamer om te zien en te lezen.” De volgende uitgave die rond 13 juli moet uitkomen, wordt de eerste in het nieuwe, grotere formaat. “We gaan nog een campagne voeren om de verandering onder de aandacht te brengen en hopelijk willen dan nog meer mensen De Moennik lezen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie