Twee jaar cel voor beheerder drugslab Grashoek

30-5-2018 door: Redactie
De rechtbank in Roermond heeft onlangs een 48-jarige man veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. De man was betrokken bij het drugslab in Grashoek dat vorig jaar werd opgerold. De rechtbank acht bewezen dat de veroordeelde een rol had in het opzetten van het lab en produceren van de drugs.

De man huurde een woning met garage aan de Spiesberg in Grashoek. Op 14 januari 2017 betrad de politie het perceel, waarbij in de garage een laboratorium werd aangetroffen dat was ingericht voor de productie van synthetische drugs. De woning zelf was nagenoeg leeg.

De verdachte gaf tijdens de zitting in Roermond aan dat hij geen rol had gespeeld bij de vervaardiging van drugs en zelfs tot op de dag van de politie-inval niet wist wat zich in de garage bevond. Hij zou de woning hebben gehuurd op verzoek van een persoon wiens naam de verdachte niet wilde noemen en hij kreeg daarvoor een maandelijkse vergoeding. Het geld kon hij goed gebruiken vanwege zijn hoge schulden, zo verklaarde de verdachte. De officier van justitie beoordeelde die verklaring echter als ongeloofwaardig en eiste dertig maanden celstraf. De rechtbank was het eens met de aanklager en stelde dat wel degelijk is aangetoond dat de man actief betrokken was bij de organisatie van het drugslab. Zijn DNA werd aangetroffen op een sigarettenpeuk en in een bloedvlek in het drugslab en sms’jes bewijzen dat de man jerrycans bestelde. De rechtbank hield er echter wel rekening mee dat de verdachte nog geen strafblad had en medepleger was in plaats van initiatiefnemer, waardoor de straf voor de man lager is uitgevallen dan werd geëist door de officier van justitie. De rechtbank veroordeelde hem daarom tot twee jaar celstraf.

Het drugslab werd op 14 januari vorig jaar in de garage bij de woning aan de Spiesberg aangetroffen. De politie constateerde toen al dat er actief drugs is geproduceerd in het lab. Een paar maanden later besliste de burgemeester dat het pand gedurende drie maanden gesloten moest blijven vanwege het aangetroffen drugslab.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie