Vakantietip: Milaan

8-8-2018 door: Redactie
Het grote voordeel van Rubens werk is dat er regelmatig trips naar het buitenland op de planning staan. “En ondanks dat er dan vooral gewerkt moet worden, is er ook ruimte om te genieten”, aldus Ruben. Van Milaan bijvoorbeeld. “Ieder jaar vaste prik in april, want dan staat de Milan Design Week op het programma. Milaan staat dan helemaal in het teken van twee grote designevenementen: de meubelbeurs Salone del Mobile en de Fuorisalone, een verzamelnaam voor allerlei evenementen in de stad rondom design.”
maskTop
Vakantietip: Milaan
maskBottom

Vanaf Eindhoven vlieg je naar Bergamo, een stadje vlakbij Milaan. Ruben: “Vanaf daar ben je binnen veertig minuten in hartje stad. Milaan is een heerlijke stad om wat extra voorjaars- of najaarszon mee te pikken. In de zomer kun je Milaan beter links laten liggen, dan kan het er wel 40 graden worden. De Milanezen ontvluchten de stad dan zelf ook en veel winkels hebben een zomersluiting.”

Ruben prijst vooral de waanzinnige architectuur van Milaan. “Bezoek de wijk Brera met historische straatjes, winkeltjes en galerieën met (interieur)design. Natuurlijk ga je naar Galeria Vittorio Emanuele, de chique winkelpassage in Milaan waar bijvoorbeeld Fendi en Swarovski gevestigd zijn. Vergeet niet om voorbij de winkels te kijken, want de architectuur is over de top. En op het plein rondom de dom is het heerlijk in de avonduren. Wij gaan er vaker zitten met een drankje na een drukke dag om te genieten van deze ‘borrelende’ stad.”

Vlakbij de dom ligt het museum van Leonardo Da Vinci, gevestigd in zijn vroegere woning. Daar tegenover is zijn beroemde fresco Het Laatste Avondmaal te bewonderen. “Het is verstandig om een bezoek thuis alvast te reserveren, want het is er vaak erg druk.”

Ook kan er in Milaan genoten worden van Italiaanse gerechten en wijnen. “Fijne plekken zijn bijvoorbeeld het dakterras van Rinascente, het grote warenhuis aan het Piazza del Duomo of een van de vele ‘osterias’ in Brera. In L’Uccellina kun je ook heerlijk Italiaans eten. Het ligt vlakbij metrostation Conciliazione en het is vlakbij de galerie van designdiva Rossana Orlandi. Bestel er een gerecht met burrata, een verse buffelmozzarella om je vingers bij af te likken.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie