‘Windmolens komen er hoe dan ook’

31-8-2017 door: Redactie
Wethouders Sanders heeft gereageerd op het feit dat een groepje inwoners uit Beringe en Meijel een petitie is gestart om de geplande windmolens in Peel en Maas tegen te houden. Hij geeft aan begrip te hebben voor de werkgroep die het protest begonnen is, maar zegt de windmolens niet tegen te kunnen houden.
maskTop
‘Windmolens komen er hoe dan ook’
maskBottom

“Ik snap hun reacties wel”, laat de wethouder weten. “Een windmolen heeft een grote ruimtelijke impact. De actievoerders moeten echter wel begrijpen dat we nu nog een keuze hebben waar we de windmolens willen plaatsen. Het is namelijk een opdracht van de rijksoverheid die het aan de provincies heeft doorgegeven. Provincie Limburg heeft beslist dat alle gemeentes windmolens moeten neerzetten. Als ze er niet zelf uitkomen, bepaalt de provincie waar die komen te staan. Als wij nu dus zelf niets beslissen, kunnen ze zomaar ergens anders gebouwd worden. Als de werkgroep het wil aanvechten, moet ze dus hun bezwaar richten aan de rijksoverheid. Die hebben immers de opdracht gegeven. Of wij of de werkgroep nou willen of niet, die windmolens in Peel en Maas gaan er komen.”

Sanders geeft aan wel protesten verwacht te hebben. “Volgens mij is in heel Nederland nog nooit een windmolenpark gebouwd zonder petities, protesten en rechtszaken”, laat hij weten.

“Daar hebben we ons op voorbereid. Het is een utopie te denken dat je iedereen tevreden stemt. Iedereen heeft immers een eigen mening. Maar windmolens zijn een mooie kans om onze gemeente duurzamer te maken. We zijn een grootverbruiker van energie. Mede door de agrarische bedrijven hier, gebruiken we net zoveel energie als gemeente Venlo. Met windmolens kunnen we een groot gedeelte van die energie in onze eigen gemeente opwekken.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie