Gemeente Peel en Maas vervangt aanplakborden

13-10-2016 door: Redactie
Alle aanplakborden voor reclame en aankondigingen die in de elf kernen van Peel en Maas staan, worden vanaf donderdag 13 oktober verwijderd door de gemeente. De vooral houten borden worden daarna vervangen door metalen aanplakborden.

Van donderdag 13 tot en met maandag 17 oktober worden alle 25 aanplakborden in de gemeente verwijderd. Tussen maandag 17 en dinsdag 25 oktober worden de nieuwe, metalen aanplakborden geplaatst, die volgens de gemeente groter en gemakkelijker schoon te maken zijn. Het aantal borden neemt daarnaast toe. Nadat alle borden geplaatst zijn, telt de gemeente 36 plekken waar legaal posters geplakt kunnen worden. De gemeente verzekert inwoners dat het verwijderen van de oude en het plaatsen van de nieuwe borden geen overlast gaat veroorzaken.

Met de oude aanplakborden verdwijnen ook de posters die erop bevestigd zijn. Omdat deze niet overgenomen kunnen worden, vraagt de gemeente aan de reclamemakers en organisatoren van evenementen om nieuwe posters te plakken zodra de nieuwe borden geplaatst zijn.

In Baarlo komt het nieuwe bord aan De Bong onder de hoogspanningskabels van de verderop gelegen mast. In Beringe komt er eentje naast de Kanaalstraat ter hoogte van de Pastoor van Basten Batenburglaan en naast de Meijelseweg ter hoogte van de afslag richting het industrieterrein. In Egchel is er een plek gereserveerd naast de Hoekerstraat ter hoogte van de Egchelseweg. In Grashoek komen bij het voetbalveld en naast de Pastoor Vullinghsstraat op het grasveld nabij de Eikenhof de aanplakborden. In Kessel komt een bord tegenover de brandweer aan de Schijfweg Zuid te staan. In Kessel-Eik wordt er een geplaatst naast de Waterheideweg bij de bushalte. In Koningslust komt het bord te staan aan de Koningstraat bij de voetbalvelden in de buurt. In Maasbree komt een bord te staan naast de Heezestraat op het gras bij het klimaatbosje. In Meijel wordt ter hoogte van rotonde De Trambaan een bord geplaatst aan de Jan Truienstraat.

Het besluit om de aanplakborden te vervangen, komt van de gemeenteraad. Om sandwich- en driehoeksborden, die er volgens hen slordig uitzien en onveilige situaties opleverden, uit het straatbeeld te laten verdwijnen werd daarop een verbod ingesteld dat per 1 januari van kracht werd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie