Acht ton voor gemeenschapshuis Kessel-Eik

1-2-2018 door: Redactie
De gemeente wil 810.000 euro beschikbaar stellen voor de renovatie van het gemeenschapshuis in Kessel-Eik. Dat is op te maken uit een voorstel dat het College van B&W heeft neergelegd bij de gemeenteraad. Die beslist in de raadsvergadering van dinsdag 13 maart of de gemeente inderdaad het geld beschikbaar stelt.
maskTop
Acht ton voor gemeenschapshuis Kessel-Eik
maskBottom

Aan het gemeenschapshuis is sinds de jaren 80 weinig meer gebeurd, zo liet het dorpsoverleg eerder al weten. “Het is niet meer van deze tijd”, zei de beheerster in juli. Het dorpsoverleg en het bestuur van het gemeenschapshuis maakten de plannen voor de verbouwing en overhandigden die aan de gemeente. Die verwerkte het tot een kredietvoorstel dat nu bij de gemeenteraad ligt. Volgens de gemeente heeft het gemeenschapshuis recht op een bijdrage. “Gemeenschapshuizen in Peel en Maas kunnen volgens de door de raad vastgestelde kaderstelling en uitvoeringsafspraken in het programma ‘Gemeenschapsontwikkeling’ bij (ver)nieuwbouw een aanvraag indienen voor een gemeentelijke subsidie”, zo staat in het voorstel aan de gemeenteraad. De stichting achter het gemeenschapshuis kon maximaal 850.000 euro subsidie krijgen, maar de aanvraag ligt 40.000 euro lager.

Als de gemeenteraad instemt met het voorstel op 13 maart, start de renovatie in de eerste week van april. In augustus moet de verbouwing klaar zijn.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie