Ambulance terug in brandweerkazerne

8-2-2018 door: Redactie
In de brandweerkazerne in Panningen is sinds donderdag 1 februari weer een ambulance gestationeerd. AmbulanceZorg Limburg-Noord besloot na 1,5 jaar afwezigheid weer een ambulance in Panningen te plaatsen. Zo moeten de hulpdiensten dichter bij de landelijke norm komen wat betreft het ter plaatse zijn bij een noodgeval.
maskTop
Ambulance terug in brandweerkazerne
maskBottom

Na het afbreken van verzorgings­tehuis De Wietel in Panningen verhuisde­ de ambulance al naar de kazerne, maar 1,5 jaar geleden ­verdween de standplaats. Meldingen uit Peel en Maas werden daarna opgepakt door de ambulances die in Roggel, Blerick of Venlo gestationeerd waren. Die bleken echter niet te kunnen voldoen aan de landelijke norm bij spoedgevallen. De landelijke norm is dat hulpdiensten in 95 procent van de gevallen binnen vijftien ­minuten ter plaatse moeten zijn vanaf het moment dat de melding bij de centrale binnenkomt.

In de hele regio Limburg-Noord was in ruim 91 procent van de gevallen binnen een kwartier de ambulance op de plek gearriveerd. “We monitoren constant de prestaties en we haalden de norm hier dus niet”, vertelt Peter Krebbekx, manager operations bij AmbulanceZorg Limburg-Noord. “Uit onze analyse bleek dat in de regio Peel en Maas de grootste verbetering kon worden bewerkstelligd als er weer een ambulance in de kazerne kwam te staan. Vandaar dat er sinds 1 februari weer eentje gevestigd is daar.”

De ambulance wordt zeven dagen per week bemand tussen 08.00 en 16.00 uur. (Foto: Brandweer Panningen)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie