Beringnaar veroordeeld voor ontucht

11-4-2018 door: Redactie
Een 20-jarige man uit Beringe is op maandag 9 april door de rechtbank van Den Bosch veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf na het plegen van ontucht met een minderjarig meisje in 2017. Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist voor verkrachting van het toen 14-jarig meisje, maar de rechtbank achtte die aanklacht niet bewezen.
maskTop
Beringnaar veroordeeld voor ontucht
maskBottom

De ontucht tussen de toen 19-jarige Beringnaar en het 14-jarig meisje uit Beek en Donk vond plaats in de woonplaats van het minderjarige slachtoffer in januari 2017. De twee kenden elkaar al uit een woongroep waar het meisje eerder verbleef. Na de periode bij de woongroep hadden ze geen contact, totdat het meisje een vriendschapsverzoek op Facebook kreeg van de jongen. Na gesprekken spraken de twee tot twee keer toe af. In de auto van de veroordeelde jongen vond vervolgens de ontucht plaats.

De Beringnaar verklaarde dat hij het meisje helemaal niet kent en dat zijn Facebook gehackt was toen de berichtjes verstuurd werden. Ook een vriend van de dader stuurde na de ontucht berichtjes naar het slachtoffer met daarin het dreigement om een naaktfilmpje van het minderjarige meisje, gemaakt door de Beringnaar, op internet te zetten als ze niet met hem wilde afspreken. Ook de vriend verklaarde gehackt te zijn op Facebook. De rechtbank acht het bewezen dat de jongen het slachtoffer wel kende en uit de gesprekken tussen de twee bleek dat de Beringnaar op de hoogte was van de leeftijd van het meisje. De rechtbank achtte het echter niet bewezen dat het meisje tegen haar wil in seks heeft gehad met de Beringse jongen, waardoor hij werd vrijgesproken van verkrachting. Wel werd volgens de rechtbank ontucht bewezen.

De verdachte heeft volgens de rechtbank “een grote inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer en haar lichamelijke integriteit aangetast”. Ook het feit dat de jongen slechts uit was op de bevrediging van zijn eigen seksuele behoeften, wordt hem door de rechtbank zwaar aangerekend. De rechter besloot uiteindelijk de Beringnaar een gevangenisstraf van negen maanden op te leggen, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie