Bevo wint voor eerst in historie de beker

16-5-2018 door: Redactie
Er gingen vijf verloren finales aan vooraf, maar op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei pakte het eerste herenteam van Herpertz Bevo Hc dan toch voor de eerste keer de nationale beker. In de finale werd FIQAS/Aalsmeer op het nippertje verslagen. Gesteund door een grote schare fans uit Peel en Maas wisten de handbalmannen in het Topsportcentrum in Almere met 28-27 de wedstrijd over de streep te trekken.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto
Foto’s: Gunther Robbrecht

Bevo kwam op Hemelvaartsdag flitsend uit de startblokken. Al snel werd een voorsprong gepakt, maar groter dan drie punten werd die niet. Steeds wist Aalsmeer in de buurt te blijven, maar Bevo was de ploeg die het vaakste op een voorsprong kwam. Bij rust was het 16-15 in het voordeel van de Panningnaren. Op het einde pakte Bevo een voorsprong van drie punten, 28-25. Aalsmeer wist nog twee keer het net te vinden, maar dat was te laat om de Panningse ploeg van de beker af te houden. Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten bij de spelers en fans van Bevo.

“Het was enorm spannend, ook op het veld”, vertelt Jeroen van den Beucken (25). “Het was steeds stuivertje wisselen met de goals. Het lukte ons niet om weg te lopen bij Aalsmeer. Maar de grote spanning zorgde er wel voor dat de ontlading des te groter was na afloop.” Jeroen vond het niet verrassend dat Bevo met de beker aan de haal ging. “In de competitie zag je al dat de bovenste vier, vijf ploegen niet veel voor elkaar onder doen. Voor mij was het voorafgaand fifty-fifty.”

Ook trainer Jo Smeets dacht een goede kans te hebben voorafgaand aan het duel. “We hadden dit seizoen al gewonnen, gelijkgespeeld en verloren van Aalsmeer. Het kon dus beide kanten op”, aldus de Belgische oefenmeester. “We hebben op zich een goed seizoen gedraaid en de andere finales maar net niet gehaald. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. De bekerfinale werd bepaald op vorm van de dag, zenuwen en natuurlijk de fans.”

De vele fans die vanuit Limburg waren afgereisd naar Almere gaven dus misschien wel de doorslag. De hele wedstrijd zorgden ze voor veel lawaai vanaf de tribunes. “De sfeer was echt top”, zegt Jeroen. “Ondanks de afstand waren er bussen vol fans meegekomen. Vanuit Aalsmeer is Almere maar een halfuurtje rijden, maar toch was de verdeling van de supporters ongeveer gelijk.”

Enthousiaste fans kunnen een ploeg naar de overwinning schreeuwen, beaamt ook trainer Jo Smeets. “De ontvangst van de spelersbus door de fans en de sfeer in de hal waren fenomenaal. De supporters hebben echt als achtste man gefungeerd. De beker is ook van hen. Van de hele club eigenlijk. Iedereen binnen Bevo heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Het is een beloning voor iedereen.”

Tien jaar geleden stond Bevo voor het laatst in de finale van de beker. Geen van de huidige spelers zat toen al bij de selectie. Al klopten Jeroen en Pim Augustinus wel aan de deur. “Wij zijn volgens mij het seizoen erna bij het eerste team gekomen”, weet Jeroen nog. “Maar de historie speelde voor ons allemaal geen rol bij deze editie. Niemand van de selectie had ooit een beker gewonnen en we waren er op gebrand dat dit keer wel te doen. Nu hebben wel allemaal een 100 procent-score in bekerfinales”, lacht de Beringnaar.

Dankzij de bekerwinst mag Bevo aan het begin van het komend seizoen op 25 augustus strijden om de supercup. Tegenstander in die wedstrijd is de landskampioen. Die strijd gaat nog tussen OCI Lions en FIQAS/Aalsmeer. Daarna gaat het reguliere seizoen weer van start met de Beneliga. “Uiteraard hopen we volgend jaar weer de beker te winnen, maar we gaan ook voor de titel in de Beneliga en de Nederlandse competitie”, aldus Jeroen. “Ik denk dat we straks een team hebben dat weer om al die prijzen mee kan gaan strijden. Maar eerst die supercup winnen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie