Boeken voor de kerst

20-12-2017 door: Redactie
De kerstperiode is voor veel mensen de ultieme gelegenheid om weer eens in een boek te duiken. Blz. Boekhandel Panningen tipt vijf boeken voor kinderen en volwassenen om met Kerstmis cadeau te doen of lekker zelf te verslinden.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Jeugd

De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan - Andy Stanton

Een heerlijk humoristisch verhaal. Meneer Gom is een griezel. Hij haat kinderen, dieren en alles wat leuk is. Het boek gaat over hem, een kwade fee die in zijn badkuip woont, over zijn hond en een meisje dat Polly heet. Het boek is geschreven in de stijl van Roald Dahl, in begrijpbare taal en een ware topper voor kinderen die lekker willen lezen en lachen. Ook bevat het boek leuke en gekke illustraties. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Jeugd

Drakendal (deel 1 van serie Bovenwereld) - Scarlett Thomas

Liefhebbers van fantasieboeken komen in Drakendal prima aan hun trekken. Dit is het eerste boek van de spannende, magische en humoristische serie Bovenwereld. Fee erft van haar grootvader een bibliotheek met 499 magische boeken die zij moet redden uit de handen van een boekverbrander. Dit laat ze niet zomaar gebeuren. Ze zet dan ook alles op alles om de boeken te redden. Met haar vrienden en de troeven die haar grootvader heeft achtergelaten moet ze langs een gevaarlijke draak zien te komen. Lukt dat? Laat je meeslepen in dit avontuurlijke verhaal. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Volwassenen

De erfgename - Ildefonso Falcones

De erfgenamen is een vervolg op het boek Kathedraal van de zee, van dezelfde auteur. Het verhaal speelt rond 1400. Hugo, de hoofdpersoon, probeert een leven op te bouwen en dat valt in die tijd echt niet mee. Eigenlijk zou hij graag scheepsbouwer willen worden, maar de omstandigheden sturen hem richting de wijnbouw. In een tijd van liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen is het op je tellen passen. De joden moeten het ook in die tijd weer ontgelden. Het christendom wordt met geweld opgelegd. Vrijheid is een relatief gegeven, om niets worden er mensen opgepakt en voor martelingen draaien ze hun hand niet om. Ook de slavernij is een algemeen geaccepteerd fenomeen. Falcones, de auteur, doet altijd heel veel onderzoek voor zijn boeken dus de lezer krijgt een flink stuk geschiedenis mee. Kortom: een boek om in te verdwijnen.

Volwassenen

Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen

Voor liefhebbers van een ontspannen roman is Pogingen iets van het leven te maken een goede tip. Zowel het eerste als het tweede deel zijn ware traktaties. Heel invoelend, verbeeldend en met een flinke dosis humor beleeft de lezer de avonturen van Hendrik Groen in dagboekvorm. Hij beschrijft het dagelijkse leven in een zorgcomplex in Amsterdam-Noord met al zijn regeltjes, bezuinigingen en zeurende medebewoners, maar ook het actieve clubje met de uitstapjes, etentjes en ondeugende streken. Natuurlijk ontkom je niet aan het steeds inleveren van zelfstandigheid van de hoofdpersonen, maar dit wordt op een relativerende manier beschreven. Gewoon heerlijke verhalen om van te genieten.

Volwassenen

De laatste meisjes - Riley Sager

De laatste meisjes is het bloederige debuut van Sager. Het verhaal gaat over de drie enige overlevenden van drie verschillende massamoorden: Quincy, Lisa en Sam. Maar als Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt, zijn het er nog maar twee. Sam staat op een dag bij Quincy op de stoep en trekt min of meer bij haar in. Sam zegt ook een laatste meisje te zijn, maar Quincy weet niet of dat wel klopt. En wat er ’s nachts allemaal gebeurt als zij er samen op uit trekken is echt bizar. En dat terwijl de lezer Quincy leert kennen als lieve zachtaardige vrouw die zich specialiseert in het bakken van cupcakes nadat ze zich min of meer hersteld had als ‘laatste meisje’.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie