‘Bomenkap Heldense Bossen wel volgens regels’

24-8-2017 door: Redactie
De bomenkap in de Heldense Bossen waarover de laatste tijd commotie ontstond, is wel gemeld bij Provincie Limburg, zo geeft ze aan. De verwarring was volgens de provincie ontstaan omdat de wetgeving rondom de bomenkap is veranderd. “Achteraf gebleken is het wel legaal gegaan en was alles netjes gemeld”, laat een woordvoerster weten.

Sinds begin dit jaar is de Wet natuurbescherming van kracht en moeten meldingen van bomenkap gedaan worden bij Provincie Limburg. De melding was van de kap in de Heldense Bossen was echter al in 2016 gedaan en toen was het juiste meldpunt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. “Daar was wat onduidelijkheid over, maar achteraf gezien is alles legaal gegaan.”

In tegenstelling tot eerdere geluiden vanuit het provinciehuis, geeft een medewerkster van de provincie nu aan dat volgens haar geen particuliere stukken bos gekapt zijn zonder dat de eigenaren ervan af wisten. “Ik ben er geweest en de bomenkap die ik gezien heb, was gemeld en dus legaal en de eigenaren wisten ervan. Als er particuliere eigenaren zijn bij wie volgens hen illegaal is gekapt, hoor ik het graag. Zij kunnen zich melden bij de provincie.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie