Bouw Ringovenpark Panningen stilgelegd

13-7-2016 door: Redactie
De bestuursrechter in Roermond heeft woensdag 13 juli de werkzaamheden aan het Ringovenpark in Panningen voor onbepaalde tijd stilgelegd.
maskTop
Bouw Ringovenpark Panningen stilgelegd
maskBottom
Foto: Michel van Lieshout

“Op donderdag 14 en vrijdag 15 juli wordt er nog even op het terrein gewerkt, zodat het in elk geval veilig is”, aldus Michel van Lieshout, initiatiefnemer van de actiegroep tegen de komst van de woningen. “Daarna worden alle werkzaamheden stilgelegd tot nader orde, heeft de rechtbank mij laten weten. Maar omdat de officiële bezwaarprocedure nog loopt en de bestuursrechter waarschijnlijk een hoorzitting zal willen plannen, zijn we de komende maanden nog even zoet.”

Vorige maand besloot de actiegroep naar de rechter te stappen, om de komst van de tijdelijke woningen in het Panningse park tegen te gaan. Woningcorporatie Wonen Limburg wil deze zomer nog tien tijdelijke woningen realiseren om de druk op de sociale huurwoningmarkt te verlichten.

“We zijn heel blij dat we nu wel serieus genomen worden", laat Michel van Lieshout weten. "Want er is wel degelijk draagvlak onder de bewoners om de tijdelijke woningen elders te laten plaatsen.” Die alternatieve locatie is in het Ringovenpark, naast het Pantaleon in Panningen. Wanneer de zaak over het Ringovenpark door de rechter wordt behandeld, is nog niet bekend.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie