Bouwens ontvangt Hanneke Award

16-11-2017 door: Redactie
Middelbare school het Bouwens in Panningen heeft op donderdag 2 november de Hanneke Award ontvangen. De prijs wordt ieder ­jaar uitgereikt door Vereniging Big Picture Nederland aan een school die zich op een bijzondere manier bezighoudt met onderwijsvernieuwing volgens het gedachtegoed van Big Picture Learning.

“Op het Bouwens heeft de laatste jaren het klassieke onderwijs plaatsgemaakt voor persoonlijk onderwijs waarbij de leerling centraal staat”, zo schrijft de school. “Elke leerling leert op een andere manier. Om hier vorm aan te geven, zijn dit schooljaar klas 1 en 2 van vmbo basisberoepsgerichte leerweg gestart met Big Picture Learning. Het draait om het ‘leren in de echte wereld’, vandaar ook ‘the big picture’. Vanuit eigen interesse bepaalt de leerling in grote mate wat er wanneer geleerd wordt, in welk tempo en hoe.”

Leerlingen kunnen met de nieuwe methode sturing geven aan hun eigen leerproces en daarin keuzes maken. “Ze worden zo gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen”, aldus het Bouwens. “Dankzij Big Picture Learning wordt de verbinding gelegd tussen de persoonlijke interesse van de leerling, de maatschappij en het onderwijsleerproces.”

Het Bouwens ontving de award, omdat de school al langere tijd bezig is de nieuwe manier van lesgeven in te voeren. “Ter voorbereiding hierop is samenwerking gezocht met collega’s binnen en buiten de school. Dankzij deze goede voorbereiding kon het Big Picture Learning dit jaar probleemloos ingevoerd worden”, laat de school weten. Het Bouwens mag de award een jaar houden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie