Meijelse brandweer actief in de Peel

8-3-2018 door: Redactie
De brandweerkorpsen van Meijel en Panningen zijn van donderdag 1 tot en met maandag 5 maart verschillende keren ingeschakeld om mee te helpen bij het blussen van een brand in de Peel net over de gemeentegrens bij Grashoek en Meijel. Het Meijelse korps ging drie keer ter plaatse, de Panningse collega’s werden één keer ingeschakeld.
maskTop
Meijelse brandweer actief in de Peel
maskBottom

Op donderdag 1 maart moest de Meijelse brandweer voor de eerste keer naar natuurgebied ’t Zinkske in Helenaveen. Een dag later werden de Meijelse brandweerlieden wederom opgetrommeld. In de vroege ochtend van vrijdag 2 maart werd dit keer ook de Panningse brandweer ingeschakeld om mee te helpen. “De kans bestond dat de brand zich zou kunnen uitbreiden vanaf ‘t Zinkske naar de Kwakvors, een ander natuurgebied. Na controle en het uitslaan van kleine brandhaarden met de vuurzwepen, is een kans op overslag naar de Kwakvors nihil”, liet de Meijelse brandweer op Facebook weten.

Daarna was het een paar dagen rustig waarna de Meijelnaren op maandag 5 maart toch weer naar het gebied moesten. “In het gebied van ‘t Zinkske was door de wind her en der weer inzet van de brandweer nodig. Samen met de collega’s van Neerkant en Deurne hebben we de randen van het gebied gecontroleerd en waar nodig afgeblust met water”, aldus het brandweerkorps uit Meijel op Facebook.

(Foto: brandweer Panningen)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie