Bushalte Maasbree blijft buiten gebruik

1-2-2018 door: Redactie
De bushaltes ter hoogte van de wegen Veldsehuizen en Houthei in Maasbree worden ook in de toekomst niet meer aangedaan door vervoerder Arriva. De haltes zijn volgens de provincie en Arriva te onveilig, zo blijkt uit een brief die provincie Limburg aan de gemeenteraad gestuurd heeft. Vorig jaar juli ontstond er commotie in de gemeenteraad van Peel en Maas over het feit dat de haltes niet gebruikt werden.
maskTop
Bushalte Maasbree blijft buiten gebruik
maskBottom

De gemeenteraad besloot in juli unaniem dat er een brief naar de provincie moest om te laten merken dat ze de haltes weer in gebruik wilde zien. Vooral voor de bezoekers van De Fabriek zou het nu lastig zijn om bij hun bestemming te kunnen komen. De veelal beperkt mobiele bezoekers van De Fabriek moeten sinds Arriva op 1 januari de busroutes aanpaste, gebruikmaken van de haltes Rooth of Wilhelminalaan. Die liggen een stuk verder weg dan de haltes aan de Houthei en Veldsehuizen.

De provincie en Arriva laten in de brief weten dat ze de haltes te gevaarlijk vinden. “Reizigers moeten een 80 kilometer-weg oversteken zonder oversteekvoorzieningen en dit is een extra groot risico voor de doelgroep van De Fabriek. De conclusie is dat deze tijdelijke halte niet veilig en bruikbaar is en dat Arriva hier niet halteert. Sinds de start van de concessie hebben Arriva en de provincie ook geen klachten ontvangen over de bereikbaarheid van De Fabriek.”

In de brief die de gemeenteraad in juli stuurde, stond ook nog de wens om de bushaltes in het centrum van Maasbree terug te laten keren. Die route past volgens de provincie en Arriva niet binnen het Limburgnet. “Binnen de kaders van het Limburgnet en specifiek voor de Limburgliners past de voormalige busroute door de kern van Maasbree niet.”

De provincie geeft in de brief aan de gemeenteraad aan dat er al een gesprek heeft plaatsgevonden tussen­ gemeente Peel en Maas, Arriva, provincie Limburg en De Fabriek. “Tijdens dit overleg zijn bovenstaande onderwerpen toegelicht en besproken. De conclusie uit dit overleg is dat we de tijdelijke halte langs de provinciale weg niet gaan ­bedienen en dat de huidige lijn­voering in stand wordt gehouden.”

Een 81-jarige man is op woensdag 24 januari bekneld geraakt onder een stapel strobalen op het Haagveld in Panningen. De brandweer wist hem te bevrijden uit zijn benarde positie. De man werd vervolgens met onbekende verwondingen met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten waren al op zoek naar de man, voordat hij gevonden werd onder de strobalen. Er werd een Burgernet-bericht uitgegeven waarin iedereen opgeroepen werd uit te kijken naar de man. Twintig minuten later kwam het bericht dat de man gevonden was. De brandweer van Panningen ging ter plekke om de bejaarde man te helpen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie