Dagvoorziening Beringe tien jaar

24-8-2017 door: Redactie
De senioren van Beringe genieten alweer tien jaar van de Dagvoorziening die het dorp rijk is. Op 28 augustus 2007 besloten verschillende verenigingen zich samen te pakken en de senioren van Beringe twee dagen in de week bezig te houden. Het bestuur werd tussendoor nog aangepast, maar de gezelligheid bleef die tien jaar altijd bestaan, zo laat de dagvoorziening weten.

Met medewerking van Kernteam, ZijActief, KBO Beringe, de Zonnebloem, de Zorggroep en welzijnsinstelling Vorkmeer werd tien jaar geleden Dagvoorziening Beringe opgericht. De inwoners van het dorp hadden behoefte aan een ontmoetingsplaats waar de senioren leeftijdsgenoten konden ontmoeten. Twee dagen in de week komen de deelnemers sindsdien bij elkaar in gemeenschapshuis De Wieksjlaag om van allerlei dingen te doen.

De Zorggroep trok zich vijf jaar geleden terug uit de organisatie, waarna het bestuur een andere vorm kreeg en voortaan de naam Stichting Gemeenschapszorg Beringe ging dragen. De dagvoorziening is een succes, aldus de organisatie. “Onze dagvoorziening bruist van activiteiten, uitdagingen en verrassingen. Onlangs heeft de gemeente een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan door een bloemen- en moestuintje te creëren voor de deelnemers. Als verrassing schonk de gemeente ook nog een herdenkingsbankje waarop de mensen kunnen genieten van de groentes en bloemen in het tuintje.”

Na al die jaren zijn er nog drie leden die vanaf het eerste moment lid zijn van de dagvoorziening. “Daarnaast zijn er twaalf vrijwilligers die nog altijd met veel enthousiasme een dagdeel komen om de beroepskracht te ondersteunen bij het koken en de activiteiten”, laat de dagvoorziening weten.

Het jubileum wordt gevierd met een boottocht en een high tea. “Er wordt teruggekeken op de afgelopen tien jaar, sketches opgevoerd en het herdenkingsbankje wordt officieel in gebruik genomen. Ook worden er deelnemers en vrijwilligers gehuldigd. Kortom: een gezellige week”, aldus de dagvoorziening.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie