Een alternatief voor de datingapps

21-3-2018 door: Redactie
In plaats van mensen op uiterlijk beoordelen en meteen weer aan de kant schuiven zoals bij Tinder of speeddaten, is het in Panningen binnenkort mogelijk om een andere variant van daten te proberen. Bij Grand Café Gallery ontmoeten op woensdag 28 maart volstrekt onbekenden elkaar tijdens de allereerste Dinnerdate, een vorm van blind daten.
maskTop
Een alternatief voor de datingapps
maskBottom

Het dinnerdaten is een idee van Geertje Opstals (29) uit Panningen. Ze werd onlangs vrijgezel en kreeg inspiratie van het televisieprogramma First Dates, waarbij mensen gevolgd worden tijdens hun eerste date. “Toen keek ik of hier in de buurt ook iets was waar je op blind date kan gaan, maar die optie was hier nergens. Daarom heb ik zelf het idee opgezet en ben ik aan de slag gegaan om de mensen van Peel en Maas ook op blind date te kunnen sturen.”

Nergens optie voor blind date

Dat er behoefte is aan het ‘ouderwetse’ blind daten, blijkt wel uit het feit dat Geertje vijftig aanmeldingen kreeg voor de eerste bijeenkomst op 28 maart. Meer dan dat ze verwacht had. “Het enige wat jammer is, is dat het voornamelijk vrouwen zijn. Die staan daar meer voor open, denk ik. Mannen vinden het iets moeilijker om zo’n stap te zetten. Het zou leuk zijn als wat meer mannen zich melden, dan is het ook makkelijker om ‘matches’ te maken.”

De matches waar Geertje het over heeft, maakt ze zelf. De deelnemers vullen op de website van Dinnerdate zoveel mogelijk informatie over henzelf in en sturen een foto mee. Geertje leest de inzendingen en zoekt een persoon die volgens haar precies past bij de deelnemer. “Als deelnemer weet je dus helemaal niets van je date af, want ook de foto krijg ik alleen te zien. Bij datingsites en –apps zoals Tinder of Lexa zoek je zelf je match, maar hier doe ik het. Je geeft de controle volledig uit handen als het ware. Tijdens de date kom je er achter of je een klik hebt.”

Het kan dus zijn dat je je opgegeven hebt, maar niet op date kunt gaan als er geen geschikte match is. “Hopelijk melden zich dan weer nieuwe mensen aan voor de andere bijeenkomsten, zodat er dan alsnog een goede date voorbij komt”, vertelt Geertje. Het maakt volgens haar helemaal niet uit hoe oud de deelnemers zijn. “Iedereen mag meedoen. Er is ook een man van 62 jaar die zich opgegeven heeft, kei stoer vind ik dat. Nu heb ik nog voornamelijk mensen tussen de 20 en 30 jaar, maar het liefst heb ik alle leeftijden zodat iedereen een match kan krijgen.”

In andere steden Dinnerdate opzetten

Geertje kreeg overigens niet alleen uit Peel en Maas aanmeldingen. Vanuit onder meer Horst, Venlo, Roermond en zelfs Maastricht, Eindhoven en Rotterdam stroomden de geïnteresseerden binnen. “Ik ben er over aan het denken om ook in andere steden een Dinnerdate op te zetten, zodat ze niet al te ver hoeven te reizen. We zien wel of dat lukt.”

Bij de date-avonden is Geertje zelf ook aanwezig. Ze ontvangt de deelnemers en kijkt of de avond goed verloopt. “Voor het geval dat het gesprek doodvalt, liggen er kaartjes op tafel waar leuke vragen op staan die de dates aan elkaar kunnen stellen.” Geertje koos bewust voor Grand Café Gallery. “Daar heb je veel plekken met een intieme sfeer waar je wat privacy hebt. Het is ook niet fijn om midden in een druk café te zitten tijdens je eerste date. En als het echt klikt, kun je in de pub nog fijn een drankje doen.”

Naast woensdag 28 maart zijn er ook op de woensdagen 25 april, 30 mei en 27 juni Dinnerdates bij Grand Café Gallery. Opgeven kan door het formulier in te vullen op
www.dinnerdatenederland.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie