Dorpsoverleg Meijel wil verder met verkeersplan

4-7-2018 door: Redactie
Dorpsoverleg Meijel presenteerde vorig jaar mei een plan om de toegangswegen van het dorp veiliger te maken. Na inbreng vanuit het dorp werd een definitief plan naar de gemeente gestuurd en werd er bij de begroting van de gemeente voor 2018 al rekening gehouden met de aanpassingen aan de Kerkstraat en Jan Truijenstraat. Daarna bleef het echter (opvallend) stil vanuit het gemeentehuis.
maskTop
Dorpsoverleg Meijel wil verder met verkeersplan
maskBottom

In het plan dat gemaakt werd door het dorpsoverleg stond onder meer dat de Jan Truijenstraat en Kerkstraat 2 meter smaller worden gemaakt om de snelheid van auto’s te verlagen. Verder moeten er verkeerssluizen verrijzen, zijn vrijstaande fietspaden en verhoogde plateaus een optie, komen er parkeerplaatsen aan de zijkant van de Kerkstraat en moeten er meer bomen in de straten komen. “Die plannen waren haalbaar, zo lieten ambtenaren ons toentertijd weten”, vertelt Wil van Oosteren, lid van de projectgroep ‘Winkels, voorzieningen en infrastructuur’ van Dorpsoverleg Meijel. “De wethouder gaf echter nog geen groen licht.”

In de begroting van 2018 van gemeente Peel en Maas komen de twee wegen terug als zaken die prioriteit verdienen. Toch hoorde het dorpsoverleg niets meer sinds de wethouder de plannen ‘on hold’ zette. “We hebben het er onlangs nog over gehad binnen de projectgroep om het weer onder de aandacht te brengen”, vertelt Van Oosteren. “Maar toen hoorde ik dat VVD-raadslid Teun Heldens van plan was vragen te stellen aan het College van B&W, dus hebben we daar op gewacht.” Heldens stelde inderdaad vragen over de Meijelse toegangswegen. Zo vroeg hij onder meer welke stappen het college heeft ondernomen om tot een uitgewerkt plan of raadsvoorstel te komen en wanneer die zaken bij de raad gaan komen.

“We zijn heel blij met de vragen”, aldus Van Oosteren. “We hebben veel tijd gestoken in de plannen maken, dus het is fijn als er ook iets mee gebeurt. We hopen dat de wethouder nu wel groen licht geeft en een ambtenaar beschikbaar stelt die met ons om de tafel kan zitten om de plannen te bespreken. Die kan vervolgens een doorberekening maken om te zien of het allemaal mogelijk is. Vervolgens kunnen we het inspraakproces weer opstarten.” Van Oosteren hoopt dat er nog dit jaar begonnen kan worden met de aanpak van de Jan Truijenstraat. “De Kerkstraat wordt lastiger, aangezien er nog een onderzoek gaande is wat er moet gebeuren met basisschool Den Doelhof die aan dezelfde weg ligt. De gemeente wil dat waarschijnlijk tegelijk aanpakken. Dat is nog even afwachten. We hopen voor de Kerkstraat op een aanpassing in 2019.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie