Vijf aanhoudingen bij ­drugsvangst Maasbree

7-6-2018 door: Redactie
De politie heeft op vrijdag 1 juni vijf mannen aangehouden in Maasbree die verdacht worden betrokken te zijn bij drugshandel. Bij de arrestatie werd ongeveer 2.500 kilo apaan in beslag genomen. Apaan is een grondstof voor de productie van amfetaminen.

Bij de opgepakte personen zaten een 27-jarige man uit Helden en een 58-jarige man uit Maasbree. Verder ging het om een 65-jarige man uit het Duitse Kleve, een man van 57 jaar uit Stramproy en een 57-jarige inwoner van Reuver. De officier van justitie besloot de 27-jarige Heldenaar en de man uit Stramproy vrij te laten. De andere drie, inclusief de Maasbreenaar, zitten in ieder geval nog veertien dagen vast, zo laat het Openbaar Ministerie weten. “Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs.”

De politie kwam de mannen op het spoor dankzij een lopend onderzoek van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid. De politie had het vermoeden dat een lading apaan vanuit Vietnam via de Antwerpse haven naar Nederland werd vervoerd. Bij de inval in een bedrijfspand in Maasbree hield een arrestatieteam vijf mannen aan bij het uitpakken van een container. Tussen een lading caustic soda vond de politie de 2.500 kilo apaan. Apaan is een verboden stof en wordt gebruikt om BMK van te maken. Dat is de grondstof voor de productie van amfetamine.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie